fbpx

Paljudel ei lähe ilmselt kunagi meelest Ubisofti eelmise aasta möödapanek seoses naistegelaste ning viimase Assassin’s Creed mänguga. Mängutööstus on aga vahepeal väga palju muutunud – tänavune E3 tutvustas meile mitmeid teoseid, mille protagonistiks või teiseks valitavaks tegelaseks saab olema naine.

FIFA 16 lõi aga palli veelgi kaugemale ning toob esimest korda seeria ajaloos virtuaalsele vutiväljakule naismeeskonnad. Sellega asi loomulikult ei piirdu, regionaalselt jõuavad naistegelased koguni kolme riigi plaadiümbristele: Ameerika Ühendriikides Alex Morgan, Kanadas Christine Sinclair ning varem-mitte-nii-väga-mängusõbralikus Austraalias Stephanie Catley. Rahvusvaheliseks kaanepoisiks jääb juba kolmandat aastat järjest Lionel Messi.

dKSkpKCrTz-V

Kuigi igat FIFA 16 plaadikarpi jääb kaunistama Messi, kes mängib FC Barcelona ridades, sõlmis EA koostöölepingu hoops Messi kodumeeskonna vana rivaali Real Madridiga. Tänu sellele käigule pööratakse mängus erilist tähelepanu Madridi kodustaadioni, Santiago Bernabéu, mängu ületoomisele ning meeskonna 14 mängijat saavad eriti viimistletud virtuaalsed teisikud.

Naiskondade lisamisest hoolimata ei saa uues FIFA-s panna omavahel võistlema naiste ja meeste võistkondi. Ega nad pärismaailmas ka koos väga ei kipu mängima. Hoolimata sellest kasvab loodetavasti mängu populaarsus just naiste seas, seda nii mugavate koduseinte vahel mängides, kui ka järgmisel MängudeÖÖl end juba suurel kinoekraanil tõestades!

Allikad: PC Gamer, WCCF Tech