fbpx

E3 2014 – Aga Nintendo?

Tihtilugu võib nii minu kui ka mõne muu leveldaja sõnavõttudest jääda mulje justkui me vihkaks kirglikult kahte asja – FIFA seeriat ja Nintendot. On ju eelnimetatute sooritused meie tekstides harvemini esindatud kui ülejäänud mängumaailmas toimuvad sündmused ning kui me neid mainime, siis reeglina selleks, et nende üle nalja heita. Siinkohal oleks aga paslik meenutada tuntud ütlust: „Kes kiusab, see armastab!” Täpselt nii võimegi iseloomustada enda suhet Nintendo toodetega. FIFA kohta see ei kehti. Keegi ei armasta FIFA-t. Kui FIFA-l oleks ema, siis isegi tema vaataks ta poole põlgusega.

fifa troll

Kes vähegi tähelepanelik on, võib märgata, et meie E3-e kokkuvõtetest ja laivblogimisest jäi Nintendo kummalisel kombel välja. Mõnevõrra süüdistan isiklikult ajapuudust, kohati on aga määrav asjaolu, et teist aastat järjest otsustas Nintendo kohapeale mitte tulla ning selle asemel oli kõigil soovijatel interneti vahendusel näha eelnevalt kokkupandud videot, milles härrad näitasid, mida neil näidata oli. Mõned suuremad uudised oleme juba kirja pannud. Aga millest veel räägiti?

+ Super Smash Bros.

See on üks mäng, mis peaks Wii U müüginumbreid niivõrd palju tõstma, et Nintendo oma konsooli Fööniksiks ümber nimetab, sest, noh… tuhast tõusmine ja värki… ei? 3DS-i versioon, mis pidi sel suvel ilmuma, lükati edasi oktoobrisse. Wii U versioon ilmub millalgi pühade hooaja sees. Lootused on kõrgel, isegi Yves Guillemot loodab, et peale Nintendo uue kaklusmängu ilmumist saab Ubisoft lõpuks Wii U mänge välja lasta. Kui Mario Kart 8 ja konsooli tõusvad müüginumbrid omavahelise otsese seosega midagi näitavad, siis paistab Nintendo tulevik olevat helgem, kui ta eelmisel aastal samal ajal tundus. Kindlasti on märkimisväärne, et nostalgiahõngu on uues SSB-s lademetes – saavad seal ju ühekorraga madistada nii Mario, Sonic, Mega-Man kui ka värskelt väljakuulutatud Pac-Man!

pacman smash

+ Zelda ja siis veel Zelda!

Seda, et Hyrule Warriors oma tee Wii U platvormile leiab (juba selle aasta 26. septembril lausa), teadsime me tegelikult juba varem. Aga lisaks sellele kuulutati välja täiesti uus The Legend of Zelda mäng, mis oli korraga äärmiselt äge ning samas ka kohutav. Äge selle tõttu, et see näeb välja suurepärane, on avatud maailmaga ning, hei, see on uus Zelda mäng. Kohutav selle tõttu, et internetis hakati hädaldama, et see näeb välja liigselt värviline, ei ole piisavalt „tume” ja et Link näeb välja nagu tüdruk ning, hei, see on uus Zelda mäng… Fakt on see, et tehku Nintendo mida tahes, alati on keegi, kes rahul ei ole.

+ Uued mängud, mis ei ole Mario!

Yoshi’s Wooly World! Kirby and the Rainbow Course 3DS’ile! Captain Toad: Treasure Tracker! Monolithi uus RPG Wii U peal, ehk Xenoblade Chronicles X! Uus Star Fox! Pika ja valusa ajalooga Devil’s Third on nüüdsest Wii U eksklusiiv! Ja siis muidugi need mängud, mis tegelikult nagu on Mario mängud, aga samas ei ole ka – Mario Party 10, Mario vs. Donkey Kong, ning Mario Maker. Viimane on mäng, mille abil saab ise oma Mario mänge teha. Väga meta. Ja muidugi Splatoon, mis on nii värske, et sellel on hinnasilt alles küljes! Piltlikult öeldes muidugi, sest, noh, hinnasildi saab ta alles siis külge, kui ta kunagi müügile tuleb ja… ma juhatan ennast ise välja…

Selline oli Nintendo E3 aastal 2014. Seniks aga jäävad õhku küsimused – millal tuleb järgmine FX Zero mäng? Ja uus Metroid? Ja millal hakkab Nintendo tegema uusi mänge, mis ei oleks järgmine Super Mario, Donkey Kong, Kirby, Zelda, FX Zero, Metroid… oota, mida?