fbpx

Gamescom 2014 EA pressikonverentsil kuulutati välja võimalus kõigil tasuta luua enne ametlikku mängu Sims 4 ilmumist omale virtuaalne tegelaskuju. Tegemist on nii-öelda „Loo-Oma-Sim“ demoga, mis lubab juba varakult hakata valmistuma järgmise kuu alguses ilmuvaks Sims 4‘ks. Kuna tegelaste loomine on olnud siiani majade ehitamise kõrval minu lemmiktegevuseks Simsi mängides, pidin ka ise sukelduma nendesse ülikiidetud võimalustesse, mida uus mäng pakub. Loomulikult oli testides peamiseks küsimuseks, kui hulluks minna saab.

Kokkuvõtlikult, ning end veidi vaos hoides, saan öelda, et pidin pettuma. Mängult, mis on nii väga orienteeritud vabadusele ja oma virtuaalse elu elamisele, ootaksin ma ka tegelast luues tunduvalt suuremat vabadust. Ehk on asi demos ning täisversioon hakkab sisaldama tunduvalt rohkem erinevaid võimalusi elada virtuaalselt välja ka oma suurimad salasoovid, kasvõi neoonkollane nahk. Hetkel on nahavärvi alternatiiviks vaid roheline ja helesinine. Nii leidsin endalegi ootamatult end tegemas oma versiooni ülipopulaarse animafilmi Shrek peategelasest. Kus on aga alternatiivid?

Palju räägitakse sellest, kuidas 21. sajand peab pakkuma võrdsust. Lõhet meeste ja naiste vahel tuleks kahandada olematuks ning eemale ei tohiks jätta ka neid inimesi, kelle suurim soov on tegelikult saada kassiks, koeraks, linnuks või puuks. Alternatiiv hakkab silma ning erinevust isegi soositakse. Kus mujal oleks sellega kõige parem ja lihtsam algust teha kui mitte videomängudes? Sellest hoolimata jääb hetkel Sims 4‘ja, mis pürgib hüperreaalsuse poole, tegelase loomise ressursid ühe keskmise rollimängu tasemele. Kus on mu võimalus omada karvast selga?

Sims 4 tegelast saavad kõik ka ise luua. Kui sul õnnestub oma virtuaalset Simi luues millegi geniaalsema ja hullumeelsema peale tulla, palun jaga seda ka meiega.