fbpx

The Last of Usi fotojäädvustused

Meil on mingi salapärane vajadus talletada oma mängukogemusi, olgu selle väljundiks video Youtube’i keskkonnas, otseülekanne Twitchi vahendusel või fotojäädvustus. Tingimata on vaja, et seda näeksid ka teised ning meid ei huvita, kas nad on varem seda mängu mänginud või mitte.

Näib, et see ei huvita enam vaatajat ennastki. Mängutootjad teavad seda ning integreerivad mängudes kogetu jäädvustamise võimalusi järjest enam oma toodetesse. Nii on sündinud juba teine PlayStation 4 mäng, mis on saanud omale külge viimistletud fotode tegemise võimaluse. Sellega tegi algust inFAMOUS Second Son ning nüüd on sama teed läinud ka The Last of Us Remastered, mis on kõrvaldanud inFAMOUSe photomode’i kohmakused ning asendanud need veelgi parema võimalusega näidata kõikidele virtuaalmaailma ilu.

Võrreldes inFAMOUS Second Soni kaameraga on kõrvaldatud kohmakusi, mis teeb The Last of Usis piltide tegemise veelgi nauditavamaks. Olemas on tavapärased kaameranurga, kauguse ja teravussügavuse muutmise võimalused, samuti värvitöötlus. Lisatud on ka piltide raamimine, kuid mina ei kasutanud seda kordagi. Kui aga kõrvutada omavahel mänge The Last of Us ning inFAMOUS Second Son, siis neist viimases on rohkem pildistatavat. Põhjused on lihtsad – värvikirevus, koomiksilikkus ning suurem reaalsuse nihestatus. Aga The Last of Us photomode võimaldab teha ka suurepäraseid treilereid.

PS: Kõik galeriis nähtavad pildid on minu tehtud ning neid ei ole kuidagi pilditöötlusprogrammidega töödeldud!

Mängu võimaldas meile PlayStation Eesti.