fbpx

Hetkel toimuva mängumessi Gamescom raames saabus üllatav teade, et Silent Hill tuleb taas ja seekord on pika ajalooga seeria uue peatüki võtmefiguurideks Metal Gear’i isa Hideo Kojima ja režissöör Guillermo Del Toro, kes on filmifänne rõõmustanud näiteks selliste teostega nagu Pacific Rim, Hellboy 1&2 ja Pan’s Labyrinth.

hellboy-3 copy

Nüüd aga tundub, et Del Toro astub taaskord videomängude arendajate ridadesse. Just nimelt „taaskord“, sest Del Toro on varemgi mängudega kokku puutunud. Nimelt proovis ta paar aastat tagasi kätt projektiga, mis kandis nime InSane. Viimase puhul oli tegemist mõistagi õudusmänguga, aga kahjuks ei saanud projektist asja. Del Torot ongi viimastel aastatel saatnud lugematud teated projektidest, mis mitte kunagi valmis ei saa. Kõige kurikuulsamateks on otseloomulikult Hellboy 3 ja H.P. Lovecrafti õudusklassika „Hullumeelsuse mägedes” adaptsioon.

Aga naastes tuliuue Silent Hill’i juurde, siis peaks seeria fännid antud uudisega igati rahul olema, sest Kojima ja Del Toro ühisel jõul võib Silent Hill taaskord elujõuliseks muutuda. Viimastel aastatel ei ole seeria käsi mitte just kõige paremini käinud. Seni viimane osa, Silent Hill: Downpour ei ole seeria fännide hulgas mitte just väga kõrgelt hinnas. Kõigele lisaks loobuti ka Silent Hill’i muusikalise poole meistri  Akira Yamaoka teenetest. Võime ainult loota, et Yamaoka naaseb Del Toro ja Kojima arendatavasse Silent Hill’i, et meid taaskord oma luupainajaliku ja kauni helimaastikuga üle valada. Kirsiks tordil annab õrritav treiler mõista, et uue mängu peaosas pole ei keegi muu kui Norman Reedus, kes peaks siinmail olema vägagi tuttav populaarsest teleseriaalist The Walking Dead.