fbpx

Meist enamik on kindlasti juba ära otsustanud, millised olid 2014. aasta parimad mängud ning pööranud oma pilgud pigem filmimaailma poole, kus toimuvad kordades punasemal vaibal palju eksklusiivsemate auhindade jagamised Kuldgloobuste ja Oscarite näol. Kuid ega ka mängustööstus eelmist aastat nii lihtsalt ei unusta,vaid ootab põnevusega, kes saavad selle meediumi tahetuimad auhinnad. Ei tohi küll unustada, et ühed auhinnad jagati parimatele mängudele välja juba eelmise aasta lõpul, kui toimus The Game Awards 2014, kus pälvis aasta mängu tiitli Dragon Age: Inquisition.

Inquisition_members copy

Juba aastast 1996 korraldatav D.I.C.E Awards avalikustas eelmise aasta parimate mängude nominatsioonid, mille seast võib leida nii huvitavat kui ka kaugelt aimatavat. Üheksa nominatsiooniga paistab sealt enim silma Middle-earth: Shadow of Mordor, sellele järgneb seitsme nominatsiooniga Far Cry 4 ning neile järgnevad Destiny ja Hearthstone, mõlemad kuue nominatsioonigaSuurte gigantide vahel on aga leidnud oma koha ka sellised indie-mängud nagu This War of Mine ja Nidhogg, neist esimene kandideerib kategoorias Outstanding Achievement in Story ja teine Fighting Game of the Year. Lisaks varasematele kategooriatele antakse sellel aastal esimest korda välja The D.I.C.E Sprite Award, mille saab mäng, mis on oma piiratud eelarvest hoolimata saavutanud suurt tähelepanu, julgenud võtta riske ning arendanud mängutööstust oma innovaatilise mehhaanikaga. Selles kategoorias on nomineeritud The Banner Saga, Hohokum, Monument Valley, Threes! ja Transistor. Kogu nimekirjaga on võimalik tutvuda Academy of Interactive Arts & Sciences kodulehel. D.I.C.E Awards jagatakse välja Pete Holmesi poolt 5. veebruaril.

nidhogg3

Samal ajal kuulutas The Writers Guild of America välja oma parimad, kategooriast Outstanding Achievement In Video Game Writing (märkate geniaalset sõnademängu võrreldes D.I.C.E Awardsi kategooriaga?). Et sellele auhinnale kandideerida, peab olema mäng ilmunud vahemikus 1. detsember 2013 – 30. november 2014. Lisaks peab mängu stsenarist olema WGA Video Game Writers Caucus liige või olema vähemalt esitanud avalduse. Auhinnale kandideerivad Alien: Isolation, Assassin’s Creed UnityAssassin’s Creed: Freedom Cry ning The Last of Us: Left Behind. The Writers Guild Awards leiab aset 14. veebruaril.

Allikad: Gamespot, Polygon