fbpx

Mis firma on valitud kaks aastat järjest Ühendriikide halvimaks ettevõtteks? – EA! Kui eelmisel aastal tõestas mängu Dragon Age: Inquisition taga seisev levitaja ja arendaja, et ei ole enam mainitud tiitli vääriline, annab EA vastne käik aimu, et alanud aastal tuleks taas hakata süüdistava pilguga nende poole vaatama. EA sulgeb meieni SimCity seeria toonud ja 1997. aastast EA omanduses olnud mängustuudio Maxise.

Selle käiguga seoses tuleks veidi mälu värskendada ning meenutada, milliseid stuudioid on tabanud sama saatus.

Bullfrog

See mängufirma loodi 1987. aastal ning pakkus minu lapsepõlve eredamaid mängulisi mälestusi, mis ei taha ununeda siiani. Theme Hospitali ja Dungeon Keeperi võtan jätkuvalt paariaastaste vahedega kätte, et meenutada möödunud aegu, mil muru oli rohelisem, taevas sinisem ja mängud paremad. EA omandusse jõudis Bullfrog 1995. aastal ning mängustuudio suleti 2001. aastal.

theme-hospital

Westwood Studios

Hell March oli ilmselt üks esimesi lugusid, mis jäi mind videomängust kummitama ja sellega koos kujunes kaasahaaravaks ka terve Command & Conqueri seeria. Mängustuudio Westwood loodi 1985. aastal ning EA omastas selle 1998. aastal. Stuudio sulges uksed 2003. aastal.

maxresdefault (1)

Black Box Games

Need for Speed: Underground ja selle järg Underground 2 tutvustasid mulle esimestena autokultuuri. Väikeses linnas elades olid kiired autod ning bussijaama parklas nendes istumine meelelahutuse lahutamatu osa. Mängu Need for Speed: Most Wanted pean ma antud kihutamismängude seeria parimaks osaks. Nende kõigi taga on seisnud 1998. aastal loodud Black Box Games, mille EA ostis 2002. aastal, firma suleti 2013. aastal.

Need-for-Speed-Most-Wanted

Stuudiote nimekiri, mille olemasolu on jäänud vaid meie mälestustesse ning mille edasise tegevuse seiskamise taga seisab EA, on muidugi pikem. Mainitud kolme looming on aga olnud minu lapsepõlve lahutamatu osa ning tänu nendele on minust saanud see mängur, kes ma olen täna. Aitäh Teile!