fbpx

Jah, Level1 kirjutab jälle avatud maailmaga rollimängust The Witcher 3: Wild Hunt. Kas sellest, sellest ja sellest ja sellest ja sellest ja sellest ja sellest ja sellest ja sellest ja sellest ja loomulikult sellest on veel vähe? Näib, et mitte. Ka kõige pessimistlikumate arvamustele vastu tulles võin väita, et Level1 ei ole kuidagi CD Projekt Redi palgal ning me ei saa neilt ka reklaamiraha, me lihtsalt ootame seda 19. mail ilmuvat mängu nii palju.

Miks kannab meie järjekordne postitus silti The Witcher 3? Ei, mäng ei ole kolmandat korda edasi lükatud ega hakka omama mängijaid ahistavaid lisapakkide skeeme. Põhjuse leiab Ameerika Ühendriikidest. Möödunud nädalavahetusel Bostonis toimunud mänguüritusel Pax East astus lavalaudadele teiste seas ka The Witcher 3 meeskond eesotsas vanemdisaineri Damien Monnieriga, kes esitlesid 7 minutilist tutvustavat videot mängu kõrvalmissioonidest.

Loomulikult oli juttu rohkem kui ainult video näitamine. Damien Monnier rääkis sellest, kuidas The Witcher 3 maailm on muudetud omaette eluslooduseks, mis tegutseb ka mängija sisenditeta. Näiteks olukord, kus tapetakse põder ning selle lõhn meelitab ligi läheduses asuvad kiskjad, kes hakkavad võitlema omavahel korjuse pärast. Antud näide ei ole videomängudes midagi täiesti uut, kuid samas oleme näinud piisavalt näiteid, kus selline muster puudub ning mistõttu muutub kogu mängukogemus kuivaks.

Tasub meenutada ka Ameerika Ühendriikide president Barack Obama sõnavõttu 2014. aastal peale seda, kui oli külastanud taaskord Varssavis Poola peaministrit Donald Tuski: „Viimane kord, kui ma siin olin, kinkis Donald mulle Poolas arendatava ja kogu maailma südamed võitnud videomängu The Witcher. Ma tunnistan, et ei ole videomängudes just kuigi hea, kuid mulle on öeldud, et tegemist on hea näitega sellest, millises positsioonis on Poola maailma majanduses, ning mäng on kiitusavalduseks Poola töökultuurile ning talentidele.“ Donald Tusk kinkis 2011. aastal Barack Obama visiidi ajal presidendile The Witcher 2: Assassins of Kings – Collector’s Editioni. Loodame, et Obamani jõuab ühel või teisel moel ka The Witcher 3.

Allikad: PC Gamer, USA Today