fbpx

Graafikakaartide tootja Nvidia esitles maailma esimest Android TV-põhist mängukonsooli

Eile õhtul toimunud pressikonverentsil esitles graafikakaartide tootja Nvidia tegevjuht Jen-Hsun Huang Shield tootesarja uut esindajat. Selleks on maailma esimene Android TV-l põhinev täisväärtuslik mängukonsool. Seade on varustatud Nvidia Tegra X1 graafikakiibiga ning on võimeline jooksutama 4K resolutsiooniga mänge ja videosid. Shield toetab voogedastusteenust Grid ning on võimeline striimima sisu ka Nvidia graafikakaardiga varustatud arvutist resolutsiooniga 1080 pikslit, kaadrisagedusel 60 Hz.

nvidia-shield-console-3933

Kasutades Google’i meelelahutuse keskonda saab Shieldi kasutaja ligi nii Youtube’le kui ka Google Play rakendusepoele. Samuti toetab konsooli kontrollerisse sisseehitatud mikrofon Google häälkontrollile alluvat otsingut. Konsooli mänguvaramusse kuuluvad nii Google Play’s olevad mängud kui ka eksklusiivselt Shieldi jaoks loodud teosed. Esitluse käigus jooksutati Nvidia konsoolil selliseid teoseid nagu Borderlands: The Pre-Sequel, Talos Principle, Crysis 3 ja isegi sellist monstrumit nagu Doom 3: BFG Edition, mis näitas täies hiilguses, milleks on Android TV konsool võimeline. Nvidia lubab, et Shieldi turule ilmudes on mängukonsoolil saadaval 50 erinevat mängu.

Nvidia esitles koos mängukonsooliga ka täiendatud voogedastusteenust Grid+, mis võimaldab striimida mänge pilvehoidlast. Ettevõtte plaanib lisaks luua tellimusepõhist teenust, mis võimaldaks kasutajatel Gridi kaudu käpad külge saada Shieldi mänguvaramule.

Android TV konsool Shield peaks müüki ilmuma tänavu maikuus, hinnaga 199 USA dollarit.

Allikas: Polygon