fbpx

Videomängutööstuse algusaegadel teenisid ettevõtted tulu kopikaid mänguautomaatidest välja kraapides. Tänaseks päevaks on olukord muutunud: mängustuudiote asutajad ning tegevjuhid kuuluvad Forbesi koostatud maailma rikkamate inimeste hulka. Vaatame lähemalt, kes on need inimesed, kes meid lõbustades miljoneid teenivad.

#7 Ilkka Paananen

Supercell stuudio asutaja ja tegevjuht
Rikkus: 400 miljonit USD

Top 7 rikkamate mängutöösturite hulgas on meie põhjanaaber Ilkka Paananen, mängustuudio Supercell asutaja ning tegevjuht. Forbesi sõnul on vähe ettevõtteid, mis on võimelised saavutama sellist edu mobiilimängude turul nagu tegi seda Paananen mängudega Boom Beach ja Clash of Clans.

DvMdWSZV

#6 Palmer Luckey

Oculus VR asutaja ning tegevjuht
Rikkus: 500 miljonit USD

Oculus Rifti nime kandva virtuaalreaalsusseadme arendusega tegeleva ettevõtte asutaja ning tegevjuht Palmer Luckey läheb oma 500 miljoni igirohelisega pangakontol ajalukku kui kõige rikkam 21. aastane noormees. Haljale oksale sai Luckey tänu oma ettevõtte müügiga Facebookile.

palmer-luckey-oculus-md

#5 Riccardo Zacconi

King Digital stuudio tegevjuht
Rikkus: 548 miljonit USD

Mängu Candy Crush Saga najal pääses Forbesi nimekirja itaallane Riccardo Zacconi, kes on King Digitali praegune tegevjuht. Mees on ettevõtte eesotsas olnud selle asutamisest alates ning praegusel hetkel peaks tema pangakontol olema üle poole miljardi dollari.

#4 Melvyn Morris

King Digital asutaja ja endine tegevjuht
Rikkus: 627 miljonit USD

Melvyn Morris teenis oma esimese varanduse kohtingusaidiga Udate.com. Hiljem asutas ta koos Riccardo Zacconi ja Toby Rowlandiga mobiilimängude stuudio King Digital, mille tegevjuhi rollis oli Morris möödunud aasta novembrini.

#3 Mark Pincus

Zynga asutaja ja endine tegevjuht
Rikkus: 990 miljonit USD

Ühtede jaoks legendaarse, teiste jaoks kurikuulsa Farmville’i, Cityville’i ja teiste sotsiaalmängude eest vastutava stuudio Zynga asutaja ning endine tegevjuht Mark Pincus leiab koha nimekirja kolmandalt kohalt. Kuigi viimasel ajal on ettevõtte väärtus märgatavalt langenud (tipphetkel oli ühe aktsia hind $14.50, nüüd aga alla 3 dollari), püsib Pincus investeeringute toel rikkamaite mängumogulite  esikolmikus.

zynga-ceo-mark-pincus-heres-why-we-just-fired-520-people

#2 Markus Persson

Mojang stuudio asutaja ning endine tegevjuht
Rikkus: 1,3 miljardit USD

Rootslasest mängudisainer lõi ülipopulaarse liivakasti tüüpi mängu Minecraft. Pärast seda, kui Persson müüs Mojangi Microsoftile 2,5 miljardi dollari eest maha, on temast saanud üks mängutööstuse rikkamaid mehi. Paistab, et tema juba oskab seda raha kulutada.

markus-persson-minecraft-md

#1 Gabe Newell

Valve Corporation tegevjuht
Rikkus: 1,3 miljardit USD

Mängutööstuse üks austatuim isik, Gabe Newell, omab üle 50% tarkvaratootja Valve Corporation aktsiatest. Ettevõtte suurimateks saavutusteks on videomängude müügi- ja haldusplatvormi Steam loomine ning kultuslikud mängusarjad Half-Life, Portal ja Left 4 Dead. Järgmise sammuna tahab Valve vallutada inimeste eluruumid Steam Machine’i mängukonsoolidega kui ka saada osa virtuaalreaalsuse turust VR-seadmega Vive.

gabe-newell-valve-md

Allikas: Forbes