fbpx

Valve ja HTC loovad uut VR seadet

Asjaolu, et oma virtuaalreaalsusprille arendavad teiste seas Oculus, Samsung, Sony ning ka Valve on mänguritele ja tehnoloogiahuvilistele pikalt teada. Neist viimasest on ilmselt kõige vähem räägitud, sest nagu Valve’ile kombeks, meeldib neile asju pikalt enda teada hoida. Valve teatas eelmisel nädalal, et kergitab oma VR plaanidelt katteloori mänguarendajate konverentsil, mis leiab aset 4.- 6. märtsil San Fransiscos. Suure avalikustamise nurjas aga HTC, kes tõi esimesed kaardid lauale: HTC ja Valve’i ühine VR prillikomplekt hakkab kandma nime Vive ja tuleb müügile enne selle aasta lõppu.

Vive hakkab omama kaht 1200×1080 tihedusega 90Hz ekraani ning sellega tulevad kaasa kaks pulti, mis töötavad koos VR maailmaga ehk nende asukohti ruumis jälgib Steam VR tugijaam, mis on ka juhtmeta ühenduses prillidega. Steam VR suudab Vive’i asukohta jälgida 4.5×4.5m suurusel alal. HTC lubab, et lisaks headele tehnilistele näitajatele saab Vive olema väga kerge, mis lubab seda pikkadel mängusessioonidel peas kanda.

Kui Valve’i käiku VR maailmas oodati pikalt, siis HTC liitumine oletatava uue põlvkonna meelelahtusseadmete tootmisega oli pigem üllatus ning  sellest suuem veel eriti kahe firma omavaheline koostöö. Kogu uudise võtab hästi kokku HTC tegevjuht Peter Chou: „Me usume, et virtuaalreaalsus muudab täielikult seda, kuidas me suhtleme maailmaga. Virtuaalreaalsusest saab laiatarbeelektroonika tervele maailmale.“ Ka meie Level1-s usume seda!

Allikad: The Verge, Road to VR, Polygon