fbpx

Aastal 2005 said MOBA (multiplayer online battle arena) stiilis mängud omamoodi lisa tänu Blizzardile. Mängu, mis nii armastatud kui ka vihatud oma keerukuse pärast.

Esimene DOTA (Defense of the Ancients – toim), sündinud Warcraft III lisana, sai nurgakiviks täiesti omamoodi areenimängudele. Aja jooksul on juurde ilmunud ja popiks saanud hulga sama stiiliga mänge – DOTA IILeague of LegendsHeroes of Newerth ja paljud teised.

Kaader mängust DOTA II
Kaader mängust DOTA II

Nüüd, kui Dota II kuulub suurele Valve-le, teeb oma käigu ka võrdselt gigantne ja väärikas stuudio Blizzard enda vürtsitatud Heroes of the Storm-iga. Mäng on läbinud nii kinnise- kui avatud beta testid ja on 2. juunist saadik (lõpuks!) kättesaadav kõigile!

Blizzardi MOBA koosneb nende varasemate mängude kangelastest ja kurjamitest. Tähendab see seda, et DiabloStarcrafti ja Warcrafti fännid saavad erimeelsusi lahendada ühendades jõud eri sarjade tuntumate tegelastega.

heroes_of_the_storm___heroes_wallpaper_1920x1080

Heroes of the Stormi-le lisab huvitavust mängija võimalus ise oma Kangelasele valida, kui palju, millal ja milliseid oskusi arendada – just nagu rollikates. League of Legends-is, näiteks, jääb mängija otsustada vaid oma nelja oskuse arendamise järjekord.

Lisaks oskuste erinevusele ei saa Heroes of the Stormis tekkida – vähemalt arvatakse / loodetakse  – ebaõiglast olukorda, kus vastasvõistkonna üks kindel tegelane kannab tervet mängu oma kõrgema leveli ja/või parema varustusega. Heroes of the Storm-is on kogu tiimi sangarid samal tasemel. Nii et kui tiimis on nii tugevamad ja nõrgemad mängijad, siis võimekamad panevad väljajagatavate kogemuspunktidega väetimatele õla alla.

host

Hulga nurinat on kuulda kõlaga „puudub mängusisene pood, kust saaks oma tegelase arendamiseks asju osta!“. Kompenseerimiseks andiski mängu looja meile võimaluse valida millisteks me oma tegelased ehitame oskuste(Skillide) abil, mis saadakse mängu jooksul.

Heroes of the Storm-i trump žanri konkurentide DOTA(Defence of the Ancients) ja LOL(League of Legends) ees on tunduvalt suurem kaartide hulke. Kui täpne olla, on kaarte, millel madistada, seitse. Igal neist on põhieesmärgiks, nagu ikka, vallutada vastase baas. On ka kõrvalülesandeid, mis annavad tervele tiimile või ühele kangelasele erinevaid tõukeid (booste). Kõik, kes mänginud LOLi(League of Legends) või DOTAt(Defence of the Ancients), teavad, et kaardil paiknevad neutraalsed olendid, kes ei ründa kunagi mängijat esimesena. Varasemates mängudes andsid neutraalsed olendid booste, kuid HOTRis(Heroes of the Storm) on võimalik neid ka enda poolele võitlema saada. See lisab olulisemalt suuremat vajadust ground controlliks, et vastane ei saaks seda uut võimalust ka sinu vastu tarvitada.

heroes-04

Suurest huvist MOBA vastu olen proovinud League of Legendsit ja Dotat ning oskan öelda, et see mäng on just neile, kes soovivad vähe aeglasema tempoga mängu ja on väga sobilik uutele MOBA mänijatele. Kuna enamus antud žanri mängijaid on väga truud oma mängule, siis tõenäoliselt Heroes of the Storm ei röövi konkurentidelt mängijaid, kuid kindlalt toob uusi mängijaid MOBA maailma just tänu Blizzardi kangelastele. Endale tundus mäng teiste MOBAdega võrreldes rohkem Grind festina(uuesti ja uuesti sama asja tegemine, täpselt nagu Vaas mängus Far Cry 3 kirjeldab hulluse definitsiooni). Üldiselt on tegemist mõnusa mänguga, mida aeg-ajalt hea mängida.

maxresdefault (1)

Kuna Heroes of the Storm on alles ilmunud, siis on kahtlemata oodata rohkelt uuendusi ja muudatusi, parendusi ja täeindusi, mis muudavad mängu varasematest versioonidest veelgi erinevaks. Esimene ametlik lisa mängule on uus tegelane, keda teavad kõik Diablo III Reaper of Soul mängijad. Jah, tegemist on ei kellegi muu kui The Crusader of Zakarum-iga! Tegemist naistegelasega, kes tulnud Heroes of the Storm-i omale õpipoissi otsima – et keegi ikka ta nime ja positsiooni edasi kannaks. Lisaks uue tegelase lisandumisele on liikvel ka kuulujuttud, et Heroes of the Storm on ka konsoolidele sobivaks kohandamisel. Vähe teravam silm võib märgata, et sarnase ülessehitusega mängu oleks konsoolil mängida täiesti võimalik, hea tõestus ju Diablo III konsooliversioon. Selline käik teeks Heroes of the Stormi esimeseks sellelaadseks MOBA-ks konsoolidel. Aga – kuna hetkel pole seda informatsiooni ametlikult kinnitatud, jääme ootama, kas ja mis Blizzardil varukas peidus on.