fbpx

Kogenud arendajatest (The Walking Dead, Bioshock 2:Minerva’s Den, Mark of the Ninja ja Gone Home) koosnev iseseisev stuudio Campo Santo esimene mäng Firewatch on üks paljudest uutest nimedest, millel tasub kindlasti silma peal hoida.

firewatch-e3-2

Eelmisel aastal välja kuulutatud Firewatch viib meid sügavale Wyomingi osariigi kauni looduse keskele, kus lisaks vaatetornis tuleohutuse jälgimisele tuleb rahutu hingega peategelasel rinda pista metsiku looduse ilu ja ohtudega ning ka salapäraste sündmustega, millele on raske seletust leida. Kõige selle keskel on aga keerulise minevikuga Henry, kes soovib Wyomingi metsikus looduses olla üksi oma mõtete ja soovidega.

Uhke üksindus ei kesta kaua, sest Henryt hakkavad jälitama pealtnäha seletamatud nähtused. Sony pressikonverentsi raames avaldati täiesti uus treiler, mille keskmes on kahtlus, et keegi või miski püüab rikkuda Henry uhket üksindust.

Firewatchi muudab eriliseks see, et tegu on loopõhise mänguga, mis keskendub Henry karakteri arengule ja suhtele tema kolleegi Delilahiga. Kahekesi valvavad nad iidset metsa, et rumalad inimesed või looduslikud nähtused kuivale alale tuld otsa ei paneks. Mäng on üles ehitatud seiklemisele, avastamisele, suhtlemisele ja painajaliku müsteeriumi lahti harutamisele.

Siinkohal tasuks meeldetuletuseks vaadata juba varasemalt avalikustatud mänguvideo, mis demonstreerib veenvalt mängu intrigeerivaid ambitsioone.

Firewatch on justkui eluline draama, mis on vormitud videomänguks, kus puudust ei tule elutervest huumorist, kaunitest inimlikest momentidest ega ka ohtlikest olukordadest, mida Henry ja Delilah peavad üheskoos lahendama.

Windowsi, Linuxi, Maci ja PS4 omanikeni jõuab Firewatch loodetavasti juba selle aastanumbri sees, aga mitte miski ei ole veel kindel.