fbpx

Minecraft on juba arvutil, konsoolidel, mobiilis ja tahvelarvutitelgi (ma pole endiselt leppinud sõnavõistluse võitnud sõnaga „nuhvel“). Minecraft osteti Microsofti poolt ära 2.5 miljardiga, mängu üks loojatest Markus Persson sai väga rikkaks meheks. Telltale Games on valmistamas sellest oma valemiga seiklusmängu ning töös on ka spetsiaalselt õpetajatele mõeldud Minecrafti portaal. Microsoft rakendas mängu Hololensi reklaamikampaania etteotsa ning asjad jõudsid isegi nii kaugele, et korraldati Eesti esimene Minecrafti arhitektuurivõistlus. Puudu pole olnud ka riikide vahelistest sõdadest. Isegi Lego mõistis, et legoklotsid sobivad hästi videomängudesse.

Kuhu pole Minecraft veel jõudnud? Õigus, film pole veel valmis.

Eelmise aasta veebruaris anti teada, et suuresti tänu „The Lego Movie“ tohutule kassaedule ja väga positiivsele kriitikale on Warner Bros. ja mängu looja Mojang asunud koos eelnimetatud filmi produtsendiga tööle Minecrafti filmiadaptsiooni kallal. Täna selgus, et režissööriks saab seriaalist „It’s Always Sunny in Philadelphia“ tuntud Rob McElhenney, kes on sarja ühe loojana varem lavastanud ühe tele- ja lühifilmi ning kolm episoodi „It’s Always Sunny in Philadelphia“ jaoks.

Photo-Jul-13-10-47-22-1024x677
Rob McElhenney

Nii suure ja olulise filmiprojekti puhul oleksin eeldanud palju tuntumat ja kogenumat režissööri, aga samas on juba mitmeid näiteid, mis tõestavad, et vahel pole vaja tuntud nime, vaid inimest, kes on professionaalne ja tunneb austust algmaterjali vastu. Pean ütlema, et mina seda filmi ei oodanud ning ei oota ka nüüd. Usun, et Minecrafti puhul seaks filmi vorm mängu olemuse ümber liiga palju piiranguid, mis ei sobi kokku avatud maailmaga ja vabadust pakkuva loomusega. Samas on tegu kullaauguga ja kui see kuld on pea sama lõbus kui „The Lego Movie”, siis ei tahakski ühtegi halba sõna öelda.

Mängude põhjal valmivad filmid on täies hoos – tulemas on „Warcraft“, „Assassin’s Creed“, „The Last of Us“, „Metal Gear Solid“, „Hitman“ jpt.

Allikas: Eurogamer, Mojang