fbpx

Tegelikult ei meeldi Austraalia võimudele pigem mobiilimängud ja need, mis paiknevad ainult võrgus. Ma saaksin nendega hästi läbi.

Nali naljaks, aga viimase nelja kuu jooksul on Austraalia ära keelanud 220 erinevat videomängu. See number poleks igal aastal ilmuvate mängude koguarvu arvesse võttes nii tähelepanuväärne, kui see poleks neli korda suurem, kui Austraalias viimase 20 aasta jooksul ära keelatud mängude kogusumma. 50 mängu 20 aasta jooksul ja nüüd 220 mängu 4 kuu jooksul. Nende 220 mängu seas olid sellised nimed nagu Douchebag Beach Club, Drunk Driver and HoboSimulator. Tegu on mobiilimängudega ja ausalt öeldes manavad juba need kolm nime silme ette põhjused ärakeelamiseks.

maxresdefault
Leia pildilt kõik põhjused, miks see mäng ära keelata.

Miks on see arv viimaste kuude jooksul nii hüppeliselt kasvanud? Asi selles, et Austraalia valitsus otsustas klassifitseerima hakata ka digitaalseid mänge, kuhu kuuluvadki mobiili- ja näiteks Steamis, GOG-is, Originis ja Uplays ainult digitaalsel kujul eksisteerivad mängud. Austraalia valitsuse jaoks on aga võimatu kõiki mänge konkreetselt hinnata, sest neid on selleks lihtsalt liiga palju, mistõttu soovitakse liituda selleks mõeldud rahvusvahelise üksusega International Age Rating Coalition (IARC). Reitingute määramiseks kasutatakse IARC-i juba Suurbritannias, Ameerika Ühendriikides ja mitmetest Euroopa riikides.

See hõlbustaks Austraalia jaoks igal aastal ilmuvate sadade tuhandete mängude üle vaatamise süsteemi. Poleks arvanudki, et ühel päeval on mänge liiga palju, kui muidugi täiesti juhuslikke mobiilimänge mängudeks üldse nimetada. Väga palju on suurepäraseid näiteid, aga ohtralt on ka neid, mis kasutavad lihtsalt turgu ära, et kiirelt raha teenida. Austraalia on kuulus videomängude ära keelamise poolest. Nii sattusid tsensorite hammaste vahele näiteks Hotline Miami 2, State of Decay, Risen, South Park: The Stick of Truth, The Witcher 2 ja Saints Row IVViimati korjati kahe suure poeketi lettidelt ära GTAV, sest selle vägivaldse olemuse tõttu õnnestus koguda kokku 40 tuhat allkirja, mis nõudsid selle eemaldamist. Arvestades, et nende 220 keelatud mängu seas võib olla kümmekond suure eelarvega teost, mis läbivad mängumeediat igapäevaselt, polegi Austraalia nii halb.

Allikas: MCV