fbpx

Enne kui Gearbox Software saavutas Borderlandsi seeriaga kustumatu kuulsuse (ja halva maine mänguga Aliens: Colonial Marines) ilmus 2005. aastal Teise maailmasõja teemaline tulistamismäng Brothers in Arms, mis omakorda pani aluse tervele seeriale. Ajavahemikul 2005 – 2014 valmis kolm põhiosa ja terve hulga mobiilimänge. 2011. aasta E3 ajal kuulutati välja ka seeria neljas osa Brothers in Arms: Furious 4, mis inspireeritud paar aastat varem ilmunud Quentin Tarantino filmist „Inglourious Basterds” tundus olevat meelelahutuslikum versioon seni suhteliselt tõsisest seeriast. Mängu arendus aga peatati ning kõik vahendid viidi üle ka tänavuse E3 käigus kõlapinda saanud esimese isiku vaates mitmikmängule BattlebornPärast mitme aasta pikkust vaikust on Brothers in Arms jälle jalgu alla saamas.

Brothers-in-Arms-Hells-Highway-PC1

Gearboxi juht Randi Pitchford kinnitas IGN-ile Develop: Brightoni ajal, et uus osa on siiski valmimas. Kui varasemad Brothers in Arms seeria mängud ilmusid Ubisofti alt, siis nüüd kuulub seeria täieõiguslikult Gearboxile. Stuudio juhi sõnul on mäng küll arenduses, kuid oodata tasub seda alles mitme aasta pärast, sest meeskond pole veel koos, partnerite vahelised kõnelused alles käivad ning arendus on alles algfaasis. Brothers in Arms pole ainuke Gearboxi omanduses olev mänguseeria. Duke Nukem kuulub samuti neile ja kuigi ligi 15 aastat töös olnud Duke Nukem Forever ei saanud just kõige parema vastuvõtu osaliseks, soovib Gearbox anda seeria mõne teise usaldusväärse stuudio kätte. Nimesid küll ei nimetatud, aga tundub, et Duke naaseb meie sekka samuti paari aasta jooksul.

Kas uus Brothers in Arms on ootamist väärt või on seeria vajunud juba unustusse?

Allikas. MCV