fbpx

Suurepärane filsoofiline mõistatusmäng The Talos Principle tiksub endiselt silmapiiril vaatamata tõigale, et mäng ilmus eelmise aasta lõpus ilma suurema vastukajata ning seda ei peetud ka ühegi suurema auhinna vääriliseks. Minu silmis on tegu aga meistriteosega, mis on kordades huvitavam kui Portal 2. Kahjuks jäi kõigile rangelt soovitatav Croteami (Serious Sami seeria) seni parim ponnistus teenimatult tähelepanuta suures osas tänu halvale ajastusele. Mäng ilmus ajal, mil kõik suured tegijad jõudsid järjest poelettidele ning The Talos Principle sugused vähese reklaamirahaga indiemängud jäid üsna märkamatuks. Need asjaolud aga ei takistanud stuudiol loomaks uut lisapakki Road to Gehenna, mis kuulutati välja juba märtsisTegu on põhimängu otsese järjega, mis viib meid esimesest osast tuntud nimetu peategelase asemel Urieli robotlikku kehasse.

Urieli ülesandeks on avastada Elohimi maailma peidetud piirkondi, kus on sarnaselt põhimängule oma filosoofia, ajalugu ja ühiskond. Tema eesmärgiks on läbida aina keerulisemaks muutuvaid mõistatusi täis labürint ning päästa sinna igaveseks ajaks lõksu jäänud neetude hinged. Mängu läbimata ei pruugi see sisukirjeldus palju öelda ning võib jääda mulje, et tegu on sügavalt loopõhise mänguga. Seda niikuinii, kuid The Talos Principle keskmes on ka ajusid ragistama panevad füüsilised mõistatused, kaunis maailm ning sellelaadsetele mängudele ootamatu vabadus liikuda, kuhu süda juhib.

The Talos Principle: Road to Gehenna on nädala jooksul soodushinnaga müügil Steamis. Kuni 27. juulini on alla hinnatud ka põhimäng. Veel kinnitamata ajal peaks mäng ilmuma ka PS4 kasutajate jaoks.

Allikas: Croteam