fbpx

Juunis, tiba enne E3, kirjutasin artikklis “Mida ootab Level1 selleaastaselt E3-lt”: “Olgugi, et järjed on mu ära tüüdanud, on kaks erandit. Esimene on Death to Spies 3. Ei soovi ma kaeda uusi pilte ja videoid – DtS3 demo ja hiilimissarja eelnevad suurepärased osad on end juba tõestanud – vaid uudist, et [venelaste] Haggard Games leiab kulissidetagustes kohtumistes omale lõpuks rahapaja, et arendusele täisvunk panna.”

Ega ma tegelikult uskunud, et selline imeke aset leiaks, aga… juhtus! Ohjad on haaranud Maximum Games – väike mängudelevitaja San Franciscost. Väljalaset sihitakse 2015. aasta neljandale kvartalile ning arvuti kõrval ka PS4 ja Xbox One konsoolidele. Kõige olulisem aga on, et spiooniluureka tiitel on nüüd Alekhine’s Gun.

See ei ole mängu esimene, vaid juba kolmas nimemuutus! Death to Spies ja Death to Spies: Moment of Truth järjena oli mäng arenduses Death to Spies 3 nime all. Juba 10. juunil 2010 kuulutas Vene levitaja 1C Publishing mängu välja Ghost of Moscow: Death to Spiesina, et potentsiaalseid kliente mitte ära ehmatada („Oih, see juba kolmas osa, ma ei tea esimestest midagi, jätan ostmata!“). Väljalaske plaanist arvutile ja Xbox 360 peale 2010. aasta neljandal kvartalil ei tulnud muidugi midagi välja ning varsti tõmbas 1C projektil ka juhtme seinast, sest läänemaailma turuvallutus üldiselt kehva kvaliteediga mängudega ei tulnud hästi välja ja mindi kokkuhoiurežiimile. Irooniline, sest DtS seeria on üks vähestest asjalikest Venemaal valmistatud lõbuvaradest.

Õnneks sai Haggard Games oma mängu õigused tagasi ja selle nimi oli taas Death to Spies 3. Järgnes mitu aastat finantside otsimist, sh ebaõnnestunud ühisrahastuse katsed, kuid samas jätkati ka põlveotsas nikerdamist, mis päädis suurepärase demoga eelmisel aastal.

alekhine's gun

 

Nüüd võiks loota, et Maximum Games tiiva all hakkab pika ja pimeda tunneli otsas valgus paistma. Uus nimi Alekhine’s Gun ei tohiks häirida, sest arendajate sõnul on pea kõik eelnevalt lubatud elemendid säilinud. USA ja Nõukogude salaluurajaid täis 60ndatel aset leidev Külma sõja teemaline lugu, mis puudutavat ka Kuuba raketikriisi ja John F. Kennedy mõrva, jäävat samaks. Endiselt on tulemas 11 suurt avatud lähenemisviisidega kaarti USAs, Euroopa riikides ning Kuubas. Kasutada saab maskeeringuid, mürke, tuli- ja külmrelvi ning keskkonda, et sihtmärke elimineerida kas vägivaldselt või „õnnetustega“. Ainus muutus on, et kolme juhitava/vahetatava tegelase asemel on alles vaid ainus, juba tuttav kangelane, KGB agent Semyon, kes peab nüüd üksi dokumente pätsama ja käsi määrima.

Eelolev kõlas tõesti väga nagu Hitmani seeria mäng. Taanlaste palgamõrvarisimulaator on rohkem kui inspiratsiooniks olnud, esimestel osadel on isegi sarnane mängitavus. Kuid esimeste Death to Spieside Teise maailmasõtta paigutatud tegevus muutis sarja siiski omanäoliseks ja enamaks kui Agent 47 vennasklooniks.

Nagu öeldud, on ohtliku maleformatsiooni järgi nime saanud mängu oodata aasta lõpupoole. Gamescomi ajal teatati ka täpsem kuupäev – 10 november, mis on ligi kahe kuu pärast! Eeltellimine on avatud, kuid esialgu soovitaks siiski proovida eelnevaid osi ja/või Death to Spies 3 demo.