fbpx

Kus on Hideo Kojima?

Eile avaldas The New Yorker artikli, mis väitis, et Hideo Kojima on lõplikult Konamist lahkunud. Kuulujutud ja uudised kahe osapoole lahkarvamustest ujusid pinnale aasta esimeses pooles, kui äkitselt lõpetati uue Silent Hills nime kandva õudusmängu arendamine (mille kohta Guillermo del Toro ütles, et tegu oli äärmiselt rumala otsusega), tolle demoversioon P.T. (Playable Teaser) eemaldati PlayStation Store’ist ning igalt poolt võis välja lugeda, et peale Metal Gear Solid V: The Phantom Paini ilmumist lähevad Kojima ja Konami teed lahku.

The New Yorkeri sõnul ongi nüüd see toimunud – väidetavalt oli Kojima viimane tööpäev 9. oktoobril ning tema lahkumise puhul korraldati kontoris suurem pidu, millest võttis osa umbes sada inimest ning mis olevat olnud rõõmsameelne, ent emotsionaalne. AGA! Peale seda ilmus lagedale Konami väide, et Kojima on jätkuvalt nende ridades ning legendaarne arendaja on hetkel lihtsalt puhkusel. Hüvastijätupeo kohta Konami esindaja vastust ei osanud anda. Varasemalt on anonüümne allikas Kotakule öelnud, et Kojima leping lõppeb ametlikult selle aasta detsembrikuus. Äkki saame alles siis lõpliku vastuse küsimusele, milline näeb välja Hideo Kojima tulevik või et kas Konami naaseb veel kunagi videomängude juurde tagasi.

Allikad: The New Yorker, Kotaku