fbpx

Eile nägin kogu päeva jooksul nii tuttavate kui ka tundmatute veebilehekülgede vahendusel väga sarnase pealkirjaga uudiseid – Just Cause 3 Dev Avalanche Studios Lets 24 Staff GoMad Max And Just Cause 3 Developer Avalanche Studios Suffers LayoffsJust Cause 3 developers axed ahead of game release, Avalanche of layoffs for Just Cause 3 and Mad Max devs.
Kokkuvõttes kõlas see umbes nii: „Just Cause 3 stuudio pandi kinni enne mängu väljatulekut”.

https://www.youtube.com/watch?v=HB8nQJItnq0

Muidugi polnud ükski pealkiri nii sõnastatud, aga peaaegu alati liikusid need liiga kõmulise stiili poole. Nendest pealkirjadest jäi mulje nagu oleks rahvast kahte leeri löönud Mad Maxi ja plahvatusi armastava Just Cause’i seeria taga seisnud stuudio uksed sulgenud kõigest kuu aega enne nende suurima mängu Just Cause 3 ilmumist. Uudiseid lugedes selgus, et Avalanche Studios on ametlikult lõpetanud töö nii Mad Maxi kui ka Just Cause 3 kallal. See aga tähendab ümberstruktueerimist, mängu arendamise jooksul liiga suureks muutunud meeskondade mahu vähendamist ning hooaja- või tükitööliste lahkumist ja hiljem uuesti palkamist. Üks stuudio ei saa uute mängude loomise algfaasis hoida palgal inimesi, kelle oskusi oleks vaja alles palju hiljem. Need töötajad lahkuvad ning vajadusel palgatakse uuesti.

See polnud isegi uudis, aga kõik kirjutasid sellest väga usinalt. Need olid tavalised muudatused, mida tehaksegi projektipõhistes töödes. Uudis oleks pidanud seisnema küsimuses, et mida teeb Avalanche Studios järgmisena. Kas Mad Max 2, Just Cause 4 või midagi täiesti uut?