fbpx

Rallimängude põuas tasuta oaas

Tegelikult see ei ole kuigi värske uudis, kuid et jõulud käes ning on jagamise aeg, siis vast läheb kellelegi korda teadmine, et taas on üks vanem mäng vabaks lastud. Kui Shadow Complex vahetas platvorme ja on tasuta ajutiselt, siis augustis finantsahelad heitnud Cross Racing Championship Extreme peaks selliseks jäämagi.

2005 juunis esmailmununa, ning siis kasutades tiitlit Cross Racing Championship 2005, on ungarlaste teos suht eakas, kuid tegu pole sugugi halva kihutamisega. Mängus on piisavalt võimalusi, et koduselt saaksid end tunda nii tavasõitjad kui simulaatoritefännid, toetatud on modifikatsioonid ning oma aja kohta on pilt päris kena.

Graafikaga on tegelikult seotud tõik, miks mängu looja Invictus (stuudio, mis esimese kuulsuse sai 2001 a kihutamisega 1nsane, kuid tänapäeval mobiilset meelelahutust vorbib) oma teose vabaks lasi. CRC 2005-s on tõsine viga, mis juhtide polügonid vaadet blokeerivalt segi paiskab.

Kuid selles tuli appi Zeus. Peaaegu et põhjendatult sellise nimega tarkvaravõlur on oma pisikese nGlide tarkvarajubinaga – mis on minusugustele vanade mängude uurijaile taevamannaks – töökorda aidanud väga paljud vanad OpenGL mängud ning tema väike mitteametlik paik parandab ka CRC DirectXi shaderite probleemi.

Minul jäi ajapuuduse (ja kartes mängu plaadiversioonidel olnud StarForce koopiakaitset, mis keeras arvuteid nässu) tõttu Cross Racing Championship 2005 omal ajal nautimata, kuigi sama ajastu ja samuti radarialuste Xpand Rally ja Xpand Rally Xtreme rallimängudega oli mul lõbu rohkelt. Kümme aastat oodanuna-küpsenuna maitseb vana kooli rallikas mulle lõpuks hästi. Muidugi on siin oma aja veidrused, nagu samade radade ülekasutamine, kuid vähemalt immiteeritakse omal viisil rallikrossi, mille fänniks sain ma juba enne ülipõneva FIA WRX tähelennu algust.

Kui hiljuti välja tulnud DiRT Rally tundub praegu jõulumelu poolt tühjaks imetud rahakoti kõrval soetamiseks liiga kallis või siis lihtsalt seepärast, et uuemaid arvuti-rallisi on vähe, siis pauna täitumist oodates või adrenaliinijänu kustutamiseks tasub tasuta ajalooga tutvuda.

Allikas: GOM-Team.com