fbpx

Kas saaks olla veel paremat sünnipäevakinki, kui võita täpselt 3 miljoni dollarise suuruse auhinnafondiga turniiril esikoht? Just nii juhtus aga Clement „Puppey Ivanoviga, kes sai täna oma 26. sünnipäeval koos meeskonna Team Secretiga sellise võimsa saavutusega hakkama, kui Dota 2 Shanghai Major turniirilt võit koju toodi. Ühtlasi sai temast ka esimene kahekordne Valve’i korraldatud suurvõistluse meister. Üsna tasavägises finaalis alistati 3-1 eduseisuga samuti Euroopa regiooni esindav võistkond Team Liquid, kelle ridadesse kuuluvad ka kaks soome mängijat Lasse „MATUMBAMAN“ Urpalainen ja Jesse „JerAx“ Vainikka.

maxresdefault

Team Secret oli ka ajaloo esimesel eelmise aasta novembris korraldatud Frankfurt Major truniiri finaalis, kuid tollal pidid nad tunnistama meeskonna OG paremust. Pärast finaalis saadud kaotust hakkasid meeskonna tulemused järgnevatel võistlusetel kesiseks jääma ning Secreti kohale kerkisid tumedad varjud. Seetõttu arvati mitmelt poolt nad Shanghai Majori favoriitide hulgast välja. Ühtlasi võib eeldada, et tänane võit on selle võrra magusam, kuid see ei tulnud kergelt. Esikoha kindlustamiseks pidid nad alistama selliseid tugevaid meeskondi nagu Evil Geniuseskes on The International 2015 meistrid, EHOME, kes olid ühed peamised favoriidid oma koduväljakul ning juba eelnevalt mainitud OG, kellele nad vandusid alla eelmisel MajorilLisaks tuli neil enne finaali varasemas voorus Team Liquidiga korra rinda pista. Vaatamata tugevale konkurentsile suutis Team Secret ootusi ületada ning tõusta sellega vaieldamatult Dota 2 liidripositsioonile, et olla valmis järgmisel suvel toimuvaks The Internationaliks.

Kahjuks ei möödunud seekordne turniir aga ilma viperusteta. Palju pahameelt nii fännide, meedia kui ka osalejate seas tekitas ootamatult kehv korraldus ja meeskonnatöö. Mitmed mängud hilinesid tunde, striimide kvaliteet oli väga ebaühtlane ning tagatipuks vallandas Valve ka ingliskeelse striimi produktsiooni eest vastutava firma KeyTV*. Lisaks tekitas hulganisti draamat õhtujuht James „2GD“ Harding, kes samuti vallandati ja juba ürituse teisel päeval. Asi läks nii hulluks, et sekkuma pidi isegi Valve’i peaboss Gabe Newell. Põhiturniiri ajaks said siiski enamus probleemidest lahendatud ning üritus jõudis õnneliku lõpuni.

* parandus vallandatud firma osas