fbpx

Äsja lõppes Saksamaal Frankfurtis ülipopulaarse MOBA (Multiplayer online battle arenaDota 2 esimene Valve’i korraldatud Major Championship turniir. Tšempioni tiitli sai endale verivärske euroopa meeskond OG, mis moodustati alles selle aasta sügisel. Sellist üllatusvõitu ei osanud keegi ette ennustada ning tegu on e-spordi ajaloo tõelise „tuhkatriinu looga” .

OG-Team-Photo

Nende kadalipp sai alguse juba kvalifikatsiooni matšides, kus nad paiknesid ühes tugevaimas alagrupis koos kogenud Hiina meeskonnaga Vici Gaming ning Vene uustulija Vega Scadron. Nendele tugevatele vastastele pidid nad ka alagrupides alla vanduma ning langesid seetõttu kaotajate ringi. Kuid vaatamata esialgsetele tagasilöökidele suutsid nad end siiski finaali võidelda, seljatades teekonnal legendaarseid e-sporti meeskondi nagu Fnatic, Virtus.pro, eelmise Internationali finalisti CDEC Gaming ning Internationali võitjat Evil Genius. Suures lõpulahingus läksid nad vastamisi aga teise Euroopa meeskonna ning võistluse peamise favoriidiga Team Secret, kelle kapteniks on Eesti parim e-sportlane Puppey ehk Clement Ivanov. Puppey’il oli lisaks finaali pääsemisele võimalus korrata ka ajalugu ning tulla esimese Dota 2 Major Championship turniiri võitjaks nagu ta oli seda teinud aastal 2011 esimesel International turniiril meeskonna Na’Vi kooseisus. OG aga sellel juhtuda ei lasknud. Kuigi finaalmatšid olid üpris tasavägised, siis kokkuvõtes jäi seis 3-1 OG kasuks ning nemad läksid koju 1,1 miljoni dollari suuruse peavõiduga. Ka Team Secreti teine koht polnud halb tulemus ning nende auhinnaks jäi 400 tuhat dollarit. Kolmanda koha saavutas Põhja-Ameerika meeskond Evil Genius.

dota2

Valve kuulutas ka ürituse raames välja järgmise nn. talvise Major Championship turniiri paiga ning aja. See saab aset leidma järgmise aasta märtsis Shanghais. Kuigi selleks ajaks on õhus tunda juba kevade hõngu, siis päris kevadine Major peab toimuma millalgi talvise ja suvise Internationali vahel. Selline uus kolme Major Championship ja ühe suure International turniiri süsteem peaks Valve’i sõnul tagama, et aastaringselt säilib võistluste ning ka meeskondade kõrge tase. Saab näha, kas OG uskumatu edu taga oli puhtalt üllatusmoment või suudavad nad võidukad olla ka järgmisel turniiril.

Allikas: blog.dota.com