fbpx

Sony Computer Entertainment tegi teatavaks, et üsna pea näeb ilmavalgust  ForwardWorks nimeline Sony korporatsiooni allüksus, mille peamiseks toodanguks hakkavad olema täisväärtuslikud mobiilimängud. Üllitiste valmistamisel rakendatakse SCE loodud videomängude tegelasi, Sonyle autoriõigusega kuuluvaid elemente ning loomulikult ka ettevõtte rikkaliku kogemusepagasit videomängutööstuses.

Sony otsus hakata tootma mobiilimänge ei ole välguks selgest taevast ning antud samm oli täiesti oodatav.  Jaapani teine videomängutööstuse nimekas gigant Nintendo on juba esimesed sammud mobiilimängude maastikul teinud ning Sony plaanib neile konkurentsi pakkuda. Nintendo sõnul hakkab ettevõte järgnevatel aastatel üha rohkem mobiilimänge tootma, kuid tõenäoliselt hakkavad need olema täisväärtuslike konsoolimängude prooviversioonid, mille eesmärgiks on ajendada inimesi Nintendo mängumasinat ostma.

sony

Sony ForwardWorks läheb tõenäoliselt sama rada, mida ka mullu kinni pandud Playstation Mobile platvorm. Tollase projekti eesmärgiks oli tuua indie-tegijate arendatud mobiilimänge Playstation Vita pihukonsoolile ning jooksutada Playstation 1-e mänge Sony Xperia nutitelefonidel ja muudel Jaapani elektroonikahiiu seadmetel. Loodetavasti arvestab ForwardWorksi juhtkond Sony eelnevate kogemustega ega püüa teha kõike korraga ja seejuures suhteliselt kesiselt. Sellisel juhul on lootus, et ettevõtte eluiga on pikem kui lätlase söögipalve.

Siiamaani pole teada, millal ilmuvad ForwardWorksi esimesed teosed ning kas need kunagi jõuavad ka ülemaailmse publikuni. Sony sõnul on ForwardWorksi toodang suunatud peamiselt Aasia turule.

Allikas: SCEI