fbpx

Tänavusel E3 konverentsil avalikustas Microsofti Xbox osakonna juhataja Phil Spencer nii mõndagi. Kõikide asjade hulgas oli Xbox Scorpio – võimsam versioon Xbox One konsoolist – kuid tema sõnade kohaselt ikka mitte järgmine konsoolide põlvkond. Koos Xbox Scorpioga saime aga ka teada varsti ilmuvast Xbox One S-ist, ehk lihtkeeli Xbox One Slim. Aga kas kõik on ikka nii lihtne?

Teisel augustil, ehk juba järgmisel nädalal tuleb Xbox One S turule. Millal täpsemalt see meie väikse Euroopa riigini jõuab teada veel ei ole, aga arvatavasti ikka lähikuude jooksul. Konsooli hindadeks USA-s tuleb $299 (500 GB), $349 (1 TB) ja $399 (2 TB), mis transleerides Eesti turule võiks jääda 320€ ja 420€ vahesse.

xbone S size1500

Välimuselt on Xbox One S vana hea, ent samas ka midagi täiesti uut. Konsooli kuju on nagu konsoolil ikka, aga seekord ei näe see välja nagu vana VHS mängija, olles vanast Xbox One-ist 40% väiksem. Läinud on ka suur väline toiteplokk, mis on nüüd konsooli sisse integreeritud (nagu PS4-l oli algusest peale). Kinecti porti me sellel konsoolil ei leia, mis arvatavasti ei kurvasta liiga palju inimesi, kuna väga vähesed mängud toetavad Kinecti kasutamist, kuid suure soovi korral saab kõnealuse seadme konsooliga ühendada spetsiaalse USB-adaptri abil. Selle asemel on aga infrapunane „blaster“, mis võimaldab Xbox One S abil sisse lülitada teisi puldiga sisse lülituvaid seadmeid.

Välimus aga ei ole ainus asi, mis eristab Xbox One S-i oma vanemast vennast. Uus konsool hakkab võimaldama 4K videote vaatamist nii internetis kui ka sisse ehitatud 4K Blu-Ray mängija abil. Mänge 4K resolutsioonil täiuslikult nautida veel ei saa, kuid uuendatud Xbox One lubab laiendada 1080p mänge 4K resolutsioonini, mis on võrreldav täis 4K-ga, aga kindlasti ei ole sama asi.

HDR

Samuti tuleb konsoolile ka HDR tugi, nii videote kui ka mängude osas. HDR ehk high dynamic range on kõrgdünaamiline ulatus, mis on oma olemuselt palju laiem värvispekter tavalisest dünaamilisest ulatusest (SDR – standard dynamic range), mida kasutatakse enamuses teleritest. Lihtsamate sõnadega tähendab HDR seda, et mustad värvid ekraani peal on „mustemad“, valged „valgemad“ ja värvid on „naturaalsemad“. Selle funktsiooni jaoks peavad muidugi ekraan, video ise ja ka mäng omama HDR-tuge. Mängudest hakkab näiteks Gears of War 4 toetama HDR-i. See on väga huvitav tehnoloogia, millest võib tulevate aastate jooksul oodata väga palju huvitavat.

Lisaks ülalmainitule tuleb Xbox One S-ile ka natuke võimsust juurde. Microsofti esindaja sõnade järgi on Xbox One S-i sees „sama protsessor nagu Xbox One-is“, kuid Gears of War 4 arendajad ütlesid, et said oma uue mängu optimeerimise käigus Xbox One S-ist ikka veidi rohkem jõudlust. Sellele võib olla mitu põhjust, aga oluline on pigem see, et mängud uuendatud Xbox konsoolil võivad joosta natuke parem.

xbox one s_2

Xbox One S-iga tuleb kaasa ka uus pult – mugavam, ilusam ja (lõppude lõpuks) sisse ehitatud Bluetooth toega, mis tähendab seda, et pulti saab juhtmeta kasutada ka arvutiga. Soovijad saavad Microsofti veebilehelt tellida ka eridisainiga Xbox One S pulti, kus on võimalik valida 8 miljoni värvikombinatsiooni vahel ja isegi printida puldi peale midagi head (või halba). Lõppküsimus on aga see, kas uus Xbox One S on meie raha väärt?

Aasta-pooleteise pärast jõuab meieni ka Xbox Scorpio, mis on juba kindlasti nii võimsam kui ka huvitavam konsool Xbox One S-ist. Tundub, et järgmisel nädalal ilmuv uuendatud Xbox One on mõeldud rohkem inimestele, kes ei ole veel jõudnud 8. põlvkonna konsooli osta, ning vajaks lisaks mängumasinale ka mingisugust elutoa „kontrollkeskust“, mis võimaldaks nautida 4K-d, HDR-i ja ka mänge. Arvestama peab muidugi sellega, et lähikuude jooksul avalikustab Sony oma uuendatud PS4 Neo konsooli, millest me siiamaani väga palju ei tea.

Allikas: Trusted Reviews