fbpx

Jaapani elektroonikahiid Sony esitles sel kolmapäeval aset leidnud pressiesitlusel värskendatud riistvaraga PlayStation 4 mudelit, mis kannab uhket järelliidet Pro.

Uus konsool on varustatud 8-tuumalise x86-64 Jaguar AMD protsessori, AMD Radeon graafikakaardi (mille jõudluseks on 4,2 teraflopsi), kolme USB pordi, 5GHz WiFi toe ja 1 terabaidise kõvakettaga. Tootja sõnul on PS4 Pro oma eelkäijast kaks korda väledam ning see on loodud spetsiaalselt 4K lahutusega mängude jooksutamiseks ja PlayStation VR sujuva töö tagamiseks.

ps4-pro-glamshot-970-80

Esitluse käigus näidati, kuidas saab uus mängumasin hakkama Spider-Mani ja Deus-Ex: Mankind Dividedi jooksutamisega Ultra HD resolutsioonis. Konsooli peainseneri Mark Cerny sõnul on masin võimeline lisama esialgselt PS4-le loodud mängudele lisadetaile, muutes pildi krõbedamaks. Cerny lisas, et näiteks Call of Duty: Infinite Warfare ja Modern Warfare: Remastered võtavad uue masina riistvarast maksimumi juba ilmumise hetkest, samas FIFA 16 ja Battlefield 1 saavad konsooli võimekust täies mahus kasutada alles paar kuud hiljem peale turule jõudmist.

screenshot_2016-09-07_15-17-37

Loomulikult on konsooli loomisel arvestatud ka Playstation VR-iga. Cerny sõnul saavad arendajad tänu PlayStation 4 Pro võimsale riistvarale kuvada teravamaid ja ilusamaid kujutisi virtuaalses maailmas, suurendada kaadrisagedust ning teha muudki head kvaliteetsema virtuaalse keskkonna kuvamiseks. Netflix ja Youtube on juba arendamas rakendusi spetsiaalselt uue konsooli tarbeks.

dsc9036-1

Vaatamata PS4 Pro võimekusele pole see võimeline taasesitama 4K resolutsioonis videot Blu-Ray plaatidelt. Sony põhjendas otsust sellega, et nende konsool on mõeldud eelkõige mängimiseks ning pealegi on UHD lahutuses videote vaatamiseks konsoolil saadaval voogedastusteenuse rakendused. Siiski tekitab selline otsus natuke vastakaid tundeid, kuna Sony mängukonsoolid on läbi ajaloo olnud multifunktsionaalsed meelelahutusüsteemid ning ka andmekandjate pioneerid, aidates omal ajal CD, DVD ja Blu-Ray formaatide populariseerimisele tugevalt kaasa. Pealegi on konkureeriv Xbox One S, mis on samuti eelkõige mängumasin, võimeline taasesitama UHD Blu-Ray plaatidel olevat sisu.

Kuigi selline müügitsüklikeskne riistvara uuendamine on mängukonsoolide tootjate seas üsna harv nähtus, pole Sony ainuke, kes sellise sammu tegi. Tänavusel E3 konverentsil esitles Microsoft Xbox One’i võimsamat kaksikvenda, mis kannab koodnime Project Scorpio. Microsoft plaanib tuua Scorpio turule järgmiseks sügiseks.

PlayStation 4 Pro jõuab poeletidele 10. novembril ning selle ametlikuks hinnaks on $399.

Allikas: The Verge, Engadget