fbpx

Septembris valisime juppe erinevas hinnaklassis masinatele – 600€, 800€ ja 1200€ eest. Seekord aga püüame kokku panna asjaliku arvuti moodsa mängukonsooli (ligikaudse) hinnaga. Muidugi on võimalik komplekteerida raal ka odavamatest juppidest, kuid taolist isendit poleks võimalik võimsamaks teha ning odavama masina protsessor võib takistada teistel komponentidel täisvõimsusel töötamast.

Arvutijuppe valime Arvutitarga veebilehelt, kuna eelnev kogemus on olnud positiivne ning praagi korral on alati mugavam probleeme lahendada siis, kui kõik jupid on ühest kohast ostetud.

Siin on arvuti komponentide loetelu ilma hindadeta, mis said valitud pcpartpicker.com veebilehel.

400eu-pc

PROTSESSOR JA EMAPLAAT

Protsessoriks valisime SkyLake’i perekonda kuuluva kahetuumalise Intel Pentium G4400, mille taktsageduseks on 3,3 Ghz. Protsessorit ja kõiki teisi juppe hakkab koos hoidma MSI H110M Pro-VD emaplaat. See emaplaat on valmis omaks võtma ka võimsamaid SkyLake’i CPU’sid kui ka veel ilmumata Kaby Lake’i suguvõsa (7000-seeria) isendeid, nii et seda arvutit saab soovi korral muuta väga võimsaks masinaks.

g4400msi-h110m

Protsessori hind hetkel: 57,90€

Emaplaadi hind hetkel: 51,83€

MUUTMÄLU

Operatiivmäluks valisime kõige odavama 8 GB DDR4 mooduli. Juhul, kui operatiivmälu ei kiirendata üle, on palja trükkplaadiga muutmälu mängimise jaoks täitsa sobiv variant. Vajadusel saab alati ühe mäluplangu juurde lisada.

Hind hetkel: 36,90€

ANDMEKANDJA:

Andmekandjaks valisime kõige odavama Seagate’i 1 TB’se mahuga kõvaketta, millel on ka 64 MB jagu vahemälu. Vajaduse korral on võimalik lisada masinale väledama SSD.

Hind hetkel: 50€

KORPUS

Korpuseks valisime kõige lihtsama, aga samas kvaliteetse Zalman ZM-T3. See mahutab kõiki meie juppe ning väljavahetamist niipea ei vaja.

zalman-zmt3

Hind hetkel: 24,19€

TOITEPLOKK

Toiteplokiks osutus 80+ OCZ FirePower. Nimetuses olev „80+“ tähendab toiteploki kasutegurit, milleks on vähemalt 80%. See toiteplokk kannatab ka graafikakaardi uuendust, kui selle maksimaalne tarvitav energiahulk on 150 vatti või alla selle.

Hind hetkel: 32,50€

VIDEOKAART

Kuigi videokaart on mängurimasina kõige olulisem osa, on odavate raalide puhul asjaliku graafikakaardi leidmine raske. Meie valisime hetkel võimsaima videokaardi, mida antud eelarve eest osta annab – ASUS RX 460 2 GB Dual Fan, mis on GTX 750 Ti-st 5-10% võimsam. Oluline on silmas pidada, et lähiajal peaks Nvidia avalikustama GTX 1050 videokaardi, mis peaks langema samasse hinnaklassi ning on arvatavasti RX 460-st 5-15% nobedam. Seega, kui loete seda artiklit paar kuud peale selle ilmumist, visake pilk siia kontrollimaks, kas Nvidia lasi GTX 1050 välja või mitte.

rx-460

Hind hetkel: 147,31€

Meie arvuti lõpphinnaks kujunes 400,61€. Pidage meeles, et see masin ei võimalda teil mängida kõiki mänge täislahutuses kõrgetel kaadrisagedustel. Mängu sujuvaks jooksmiseks peab kas langetama resolutsiooni 1280×720 peale või määrama madalad sätted. DOTA 2, League of Legends, World of Warcraft, Hearthstone, CS:GO ja teised populaarsed, vähenõudlikud või vanemad mängud jooksevad antud arvutil sujuvalt ka kõrgetel sätetel. Lähiaastate jooksul on võimalik uuendada masina protsessorit ja videokaarti taskukohase hinnaga – näiteks asendada RX 460 võimsama Nvidia kaardiga.

Kokkuvõttes on tegu soodsat hinda omava arvutiga, mida saab vajaduse korral võimsamaks teha ning mis annab võimaluse nuusutada mänguriarvutite maailma hõngu.