fbpx

Aasta 2016 on olnud heade videomängude aasta ning üks selle ilmekaim näide (vähemalt minu jaoks) on IO-Interactive’i ja Square Enixi koostööna valminud Hitman. See, kuidas ühe sihtmärgi mahavõtmiseks pakutakse niivõrd palju erinevaid ja fantaasiarikkaid võimalusi, on lihtsalt meeletu! Kuid mis juhtub siis, kui mängija peab hülgama pähekulunud rutiinid ning oma salvestuste uuesti laadimise võimalust pakkuva turvavõrgu?

hitman-t

Kuigi Hitmani esimene, Pariisis aset leidev episood ilmus juba märtsis, jõudis üks huvitavamaid mängulaade teosesse alles maikuus. Elusive Target, ehk meiekeeli Tabamatu Sihtmärk (mitteametlik tõlge, ärge mind tsiteerige) on isik, kelle elimineerimiseks on mängijal vaid üks võimalus – olgu tulemuseks kas liikumatuks jääv keha või omal jalal põgenev sihtmärk, käimasolevat missiooni uuesti läbida ei saa. Just see ongi see miski, mis mind antud mängulaadi juures paelub. Iga missioon on pingeline ning kunagi ei või kindel olla, millega see lõppeb.

Artikli kirjutamise hetkel on Elusive Targeteid olnud 13. Siin on kiire ülevaade sellest, kuidas aitasin (vahel koos Andri abiga) neil teispoolsusesse minna.

The Forger

Kunstivõltsija Sergei Larin on juba aastaid oma naise maale ja muid väärisesemeid koopiatega asendanud, et originaale maha müüa. Naisel on sellest villand ning arvake ära, kellelt ta abi palub. Esimene ET leidis aset Pariisis. Info kohaselt oleks teda võimalik olnud leida kas pööningult või siis esimese korruse suurest sviidist, mille kõrval on tühi kabinet. Tükk aega jälgisin teda, kui ta kahe toa vahel koos oma ihukaitsjaga pendeldas. Üritus teda vaikselt maha võtta lõppes sellega, et tulistasin ta turvameest seljatagant, Sergei nägi seda, ent ei suutnud selle vaatamata toast elusalt väljuda. Üks maas.

The Congressman

Anthony L. Troutti kohta ma väga muud ei tea, et tegu on poliitikuga, kellel on must minevik, sest millisel poliitikul seda ei oleks. Tõenäoliselt on tegu ühe kiireima ET-ga, mille läbinud olen. Võtsin ICA peidupaigast plahvatava golfipalli, krabasin kiirelt kõrvalkorterist koka kostüümi ning jooksin Sapienzas asuva häärberi õues jalutavale soolapuhujale (ja teda saatvale ihukaitsjale, see on ET-de puhul läbiv teema) järgi. Jälitasin neid kuni veinikeldrini, kus viskasin plahvatava palli üle tünni, vaatasin, kuidas kehad laeni tõusid ning jooksin minema. Kaks maas.

The Prince

Olgugi, et nimi vihjab kuninglikule soole, on  Adalrico Candelaria näol tegemist hoopiski preestriga, kellel (arvasite õigesti) on jumalateenri kohta kapis liiga palju luukeresid ning kuna mehest võib saada järgmine paavst, on Vatikan pisut mures. Mis saaks olla jumalikum, kui saata Sapienza kirikuaias ringi jalutav Prints teise ilma? Viskasin talle lähedusele reageeriva pommi jalge ette ning järgmisel hetkel oli Isa Candelaria juba inglite seltsis. Kolm maas.

The Sensation

Neljandast Elusive Targetist me ei räägi. Seda ei juhtunud. Kolm maas.

The Gunrunner

Relvadega hangeldav Vito Đurić kükitas terve aja Marrakeshis Rootsi saatkonna maa-aluses parklas, kus teda ümbritses kari sõdureid. Igasugune vaikselt mahavõtmine tundus suhteliselt lootusetu tegevusena, seega otsustasin lõpuks parkla kõige kaugemasse nurka minna (mis asus juhuslikult välisukse juures), võtsin välja oma snaiperpüssi, kostitasin Vitot ühe maitsva kuuliga ning jooksin kohemaid uksest välja. Neli maas.

The Twin

Kujutame ette situatsiooni, kus identsed kaksikud lähevad niivõrd suurde tülli, et üks neist otsustab tellida teise mõrva. Täpselt nii juhtus, kui naasesin Sapienzasse ning leidsin sealt kaks täpselt sama välimusega tüüpi ja üritasin õiget maha võtta. Sest ärge ometigi erinevalt riietuge! Tegemist oli esimese Elusive Targetiga, mille me ka videosse võtsime. Noh, kui The Sensation välja arvata… aga seda ei juhtunud! Igatahes, viis maas.

The Wildcard

Tegemist oli Gary Busey’iga ning, kes vähegi Gary Busey’t teab, mõistab, et see pidi juhtuma. Tema elimineerimine juhtus täieliku impulsi najal ning peaaegu maksis mu elu. Kuus maas.

The Broker

Mees, kes vahendab kunstiesemeid ning saadud rahadega toetab relvaäri. Kõike illegaalselt, muidugi. Lisaks tema eemaldamisele tuli üles leida ja endaga kaasa võtta ka hinnaline elevandiluust muna. Algsetest plaanidest sai frustratsioon, aga me saime sellega hakkama. Seitse maas.

The Black Hat

Kaks häkkerit kükitasid Pariisis asuva villa pööningul, sest häkkeritel on ju vaja kuskil häkkida. Meie sihtmärgi koodnimeks oli Must Müts ning tema süü lasub sellel, et tema virtuaalsed käbarad on sahistanud ICA failides. Mustal Mütsil oli ka sõber, kes kandis valget nokatsit, kuid kes ei olnud meie sihtmärk. Võite kolm korda pakkuda, kas tema lahkus meie kohtumisest elusana. Kaheksa maas.

The Pharmacist

Nila Torvik oli esimene naissoost Elusive Target. Esmapilgul süütu apteekrina tunduv proua paljastus inimkatsetega tegeleva koletisena, kes oli Pariisi tulles niivõrd ettevaatlik, et omas lausa kahte turvameest. See teda aga ei päästnud. Pariisist oli aga kopp ees. Üheksa maas.

The Fixer

Xander Haverfoek on mees, kes teeb teeneid Rootsi kõige suurema töllmoka Claus Strandbergi heaks. Üheks neist on illegaalsel teel omandatud teemantite Marrakeshist välja smuugeldamine. Selleks on vaja jälitada ühte meest, tappa teine, üles korjata teemantid… Kõik see venis tunduvalt pikemaks, kui algselt plaanitud ning paaril korral oli surm silme ees. Aga kümme maas!

The Identity Thief

Brendan Conner kasutab teiste inimeste identiteete, et enda elu paremaks teha. Lohakus makasab aga kätte ning selle tulemusena on ta Pariisis teatud inimeste huviorbiiti sattunud. Lisaks kõigele muule on tal ka kohutav maitse riiete osas. Otsustasime teha midagi muud ning ta õhku lasta. Peaaegu oleks asjad väga viltu läinud. Üksteist maas.

The Ex-Dictator & The Gold-Digger

Saabusime esimest korda Bangkoki, et maha võtta türann Richard Ekwensi ning tema naine, Inez. Paarikesel oli vägagi korralik turvameeste kari pidevalt ümber, ent endalegi üllatuseks läks missioon tunduvalt kiiremini, kui seda aimata oskasime. Kaksteist maas.

∗ ∗ ∗

Elusive Targetid on väga põnevad olnud ning antud missioonide ettevõtmine koos Andriga on olnud äärmiselt lõbus tegevus. Teades, et Hitman saab ka teise hooaja, võib kindel olla, et vähemalt ühe sama mahuka nimekirja saab tulevikus kirja panna küll!