fbpx

Olgugi, et Overwatch on puhtalt mitmikmängule üles ehitatud, on teosel olemas üleüldine mütoloogia ja lugu, mida aitavad edastada mitmekülgsed ning omanäolised tegelased. Mängusiseselt piirdub see valikuliste tunnuslausete või harvade tegelaste omavaheliste dialoogijuppidega, kuid väljaspool mängu toetavad narratiivi mahukas andmebaas Overwatchi kodulehel (umbes nagu ühel teisel mängul), suurepärased lühianimatsioonid ning veebikoomiksid.

Just tänu viimasele sai Overwatchi mängijaskond hiljuti teada, et mängu maskottegelase Traceri elukaaslaseks on võluv punapäine tütarlaps nimega Emily. Jõuluostlemised viimasele hetkele jätnud nobejalg jääb oma teisele poolele kingi ostmisega hätta, ent nagu ühele südamlikule jõululoole kombeks, läheb juhuse tahtel kõik hästi.

tracer-1

Just nõnda avaldas Blizzard esimese eelnevalt lubatud ja kauaoodatud homoseksuaalse tegelaskuju oma populaarses videomängus. Tegemist on järjekordse näitega sellest, kuidas Overwatch propageerib mitmekesisust ja aitab oma mängijabaasil tunda ennast teretulnuna – igaüks võib olla kangelane, hoolimata nende soost, nahavärvist, seksuaalsest orientatsioonist või uskumusest. Sellest hoolimata on tegu internetiga ning arvestades, et juba lihtne poosivahetus tekitas varem niivõrd palju kõneainet, on arusaadav, et taoline liigutus toob esile hulgaliselt vastakaid arvamusi.

Osad inimesed on (miskipärast) vihased/pettunud:

Osad jällegi väga õnnelikud:

https://twitter.com/revolocities/status/811279113600106496?ref_src=twsrc%5Etfw

Venemaal kehtivate homopropaganda seaduste tõttu kõnealust koomiksit lugeda ei saanudki:

t6uz1fohrpg1n3atenfp

Jättes kõrvale inimeste vastakad arvamused, võime aga nentida, et see, kui Blizzardi populaarse tulistamismängu kaanel ilutseb avalikult homoseksuaalne karakter, ei muuda lõppkokkuvõttes mängus endas absoluutselt mitte midagi:

https://twitter.com/TheMarcStone/status/811310903094284288