fbpx

Andri TOP ? mängu aastal 2016

Kui 2016 algas, ei osanud ma kindlasti ette näha, et aasta tuleb just selline, seda nii mängudes kui ka neist väljaspoole jäävas. Ilmusid ju end aastaid oodata lasknud teosed ning edasi lükati vähemalt sama suur hulk oodatuid mänge. Kuid mis jäi mulle eelmisel aastal eriti eredalt silma? Ütlen etteruttavalt ära, et teen kaks nimekirja – üks neist mängudest, mida jõudsin mängida, ning teine, mida (ülekohtuselt) ei jõudnud katsudagi. Miks te ei saa lugeda antud artikli pealkirjast, mitmest mängust see koosneb? Sest ma ausalt ise ka ei tea, palju mänge siia kirja panen.

Andri TOP mängitud mängud 2016

Battlefield 1

Tõstke käsi püsti, kellel ei tekkinud väikesesse varbasse surin, kui nägi seda esimest treilerit? Ja nüüd tõstke käsi püsti, kes ei kuulanud selles kõlanud lugu aasta viimaste päevadeni välja? Juba enne, kui Battlefield 1 ilmunud oli, sai minu jaoks selgeks, et 2016. aastal on kahe suure rivaali vaheline võitlus otsustatud ja seda väga ülekaalukalt. Ma ei pidanud eksima! Battlefield 1 tuli, nägi ja võitis – isegi minusuguse mitmikmänge mittesalliva mänguri südamesse puges antud teos väga tugevalt ning leidsin end Esimese maailmasõja aegsetes kaevikutes kordades rohkematel hetkedel, kui esialgu oleksin arvanud.

bf1

Thumper

Rütmimäng? Aastal 2017? Midagi paremat ei osanud oma ajaga teha? Ausalt, ei osanud! Peale seda, kui Sten mulle  Thumperit tutvustas, olin ma võlutud. Tundsin end kui rütmikuningas, kes tajub igat lööki ette ning reageerib vastavalt. Ausalt, ma ei taha teada, kui lollakas ma seda mängides võisin välja näha, kui mu õõtsuvat pead kattis PlayStation VR.

thumper

Reigns

Sulge korraks oma silmad ning kujuta ette videomängu, mis võiks ühendada endas ülipopulaarset raamatut/seriaali „Game of Thrones“ ja (sõprus)suhte äppi Tinder. Kui sa ei suuda ka väga suure pingutuse korral midagi silme ette manada, pead sa kindlasti mängima Reignsi, ja kui suudad, pead sa kindlasti mängima Reignsi. Miks? Ära küsi, vaid hangi omale see mäng. Vahet pole, mis platvormile – ka mobiilidel on see väga nauditav!

reigns

DOOM

Viimaseks jätsin oma möödunud aasta vaieldamatu lemmiku. Ma ei oska isegi enam loetleda kõiki neid põhjuseid, miks antud teos on minu jaoks Parim Mäng 2016! Muusika, graafika, mängumehhaanika… DOOM on lihtsalt midagi sellist, mida peab mängima ning laskma mängida ka neil, kes pole 1993. aastal ilmunud esimesest osast saadik väga enam videomängudega kokku puutunud. Ning usu mind, talle meeldib see! DOOM on lihtsalt nii hea!

doom

Ja nüüd see teine nimekiri:

Andri TOP mängimata mängud 2016

Uncharted 4: A Thief’s End

Nathan Drake’i seikluste viimast osa lubasin ma mitu kuud järjest kohe-kohe ette võtta, kuid kuidagi ei jõudnud selleni. Uncharted 4 sai väga palju kiita, ka selliste inimeste poolt, kes muidu ei viitsi enam mänge mängida. Mis võiks sellest parem müügilause olla? Nüüd aga teen seda taas – ma luban, et võtan kohe-kohe Uncharted 4 ette!

uncharted 4

Inside

Limbo on mu üks suuri lemmikuid. See oli nii hea, et ma isegi ei suutnud märgata neid vigu, milles antud mängu süüdistatakse. Mänguarendaja Playdead järgmine teos pidi olema aga kordades parem, kui Limbo. Miks ma siis ei ole Inside’i siiani suutnud oma mängimasinas käima panna? Ei oska sellele küsimusele kahjuks vastata…

inside