fbpx

CD PROJEKT Group, mille alla kuulub ka The Witcheri seeria loonud CD Projekt RED, avalikustas äsja 2016. aasta majandustulemused. Kuigi stuudio pole lähiajal suuri mänge väljastanud, annab The Witcher 3: Wild Hunti ja teose lisade müügiedu end jätkuvalt tunda. Muide, kas kuulsid, et CD Projekt RED on kohal ka MängudeÖÖl?

CD PROJEKT Group avalikustas, et eelmisel aastal teeniti kõikide toodete müügilt kasumit 584 miljonit poola zlotti (PLN) ehk umbes 137,9 miljonit eurot (EUR). Mainitud teenistusest moodustas puhastulu 251 miljonit PLN (59,3 miljonit EUR). Alates väljalaskest 2015. aasta mais on The Witcher 3 toonud sisse tervelt üle 1,5 miljardi PLN (354,5 miljonit EUR) ning nõiduri saaga kolme mängu on kokku müüdud üle 25 miljoni koopia. Seda, et CD Projekt RED esineb loenguga MängudeÖÖl, aruandes ei mainitud.

Stuudio majandusasjade asepresidendi sõnul pole eduka majandusaasta põhjuseks asjaolu, et CD Projekt RED astub üles MängudeÖÖl, vaid siiski The Witcher 3 ning selle 2016. aasta mais ilmunud lisa Blood and Wine’i märkimisväärne müügiedu. Firma eelmise aasta sissetulek on küll 25% madalam 2015. aasta teenistusest, kuid võttes arvesse, et üleelmisel aastal ilmus Wild Hunt ning 2016. aastal lasi stuudio välja vaid teose laienduse Blood and Wine’i, on tegu märkimisväärse saavutusega ja märgiga nõiduri brändi pikast elueast.

Hetkel on CD Projektil käsil kaks väljakuulutatud teost – GWENT ja Cyberpunk 2077 – ja tugev majandussooritus võimaldab stuudiol nii neid mänge kui ka väljakuulutamata projekte enesekindlalt arendada. Kuigi seda otseselt ei mainitud, peetakse kindlasti väga oluliseks ka kohalolu MängudeÖÖl. 2016. aastal kulutati töösolevatele mängudele 56 miljonit PLN (13,2 miljonit EUR) ning arendus jätkub ka tulevikus. Selle aasta lõpus plaanitakse välja lasta GWENT, kuid veel enne seda on kevadel – lisaks etteastele MängudeÖÖl – oodata mängu beetat ning töös on ka esimese, 100 000 dollarilise auhinnafondiga suurturniiri ettevalmistamine.

Ahjaa, enne veel, kui ma unustan – tule kuula Philipp Weberit CD Projekt REDist 8. aprillil MängudeÖÖl The Witcher 3: Wild Huntist rääkimas!

Allikas: cdprojekt