fbpx

Naljapäeva mängunaljad

Rahvusvaheliseks naljapäevaks nimetatud 1. aprill on päev, kus ei tasu kedagi ega midagi uskuda. Kui näiteks keegi oleks öelnud, et just siis saab alguse „Rick and Morty“ kolmas hooaeg, oleks ma ta pikemalt mõtlemata välja naernud. Aga tõmba näpust (ja ära väljuta kõhutuult), sest mängutööstus tegi just selliseid nalju.

Level1 pälvis vabariigi presidendi kultuuripreemia ja 20 000€ suuruse autasu

Nalja peab oskama teha ning minu isikliku arvamuse kohaselt oli Martini tehtud nali isegi liiga hea. Kuidas teisiti põhjendada neid telefonikõnesid või Facebooki kirjavahetusi, kus õnnitleti ning seejärel uuriti, kas ma olen täielikult ära pööranud. Kahjuks jäi seekord presidendi kultuuripreemia vaid naljaks ning ma ei saagi teada, mis tunne on hommikul ärgates esimeste asjade seas kuulda Kersti Kaljulaidi häält, ning ka seda mitte, kas ma võtaksin rahalise autasu vastu või mitte. Ehk saavad need küsimused vastuse järgmisel aastal.

Vanni-Geralti lõõgastumine saab reaalsuseks

Nõidur Geraltist on kahtlemata saanud üks videomängude tuntumaid tegelasi ning tema viimasest seiklusest mängus The Witcher 3 üks kõige aegade parimaid. Aga ka sellise kaliibriga staar tahab vahel vannis lõõgastuda. Tõstku käsi püsi, kes ei tahaks omale sellist kujukest töölauale või kasvõi öökapile, tuletamaks meelde, et need lihtsad rõõmud on vahel kõige nauditavamad.

Pac-Man sinu Google Mapsis

Google on ennegi hiilanud oma geniaalsete 1. aprilli üllitistega, mis tihtilugu ei ole küll naljakad, aga panevad muhelema sellest hoolimata. Seekordne kaardirakenduse integreerimine legendaarse kollase peaga, kes sööb täpikesi ja puuvilju ning põgeneb kummituste eest, oli nii hea, et seda sooviks kasvõi iga päev mängida. Pokemon GO – hoia alt! Turul on uus kaalulangetusmäng!

35 550 flopit, et mahutada DOOM!

Kes mäletab veel neid aegu, mil kooli arvutiklassist sai alla laetud hunnikus väiksemaid mänge või siis Simsi mööblit, et need koduarvutis ära installeerida. Bethesda toob selle mälestuse tagasi ning loomulikult kaasaegses võtmes. Kui mitu 1.44 MB ketast läheks vaja, et salvestada oma kettale eelmise aasta üks parimaid videomänge DOOM? Täpselt 35 550! Nüüd on vaja veel välja arvutada, kui kaua see protsess aega võtaks.

Kui ei viitsi enam ise videomänge mängida – GTX G-Assist

Mida vanemaks sa saad, seda vähem jääb aega videomängude mängimisele. Aga su värskelt soetatud ülivõimas graafikakaart ei tohi ju tühja seista! Appi tuleb GTX G-Assist ehk seadeldis, mis mängib sinu eest. Nüüd saad teada, kas su sõbrad päriselt ka tunnevad sind ning teevad vahet, kas mängimas oled sina või algoritm.