fbpx

2014. aasta Thief võis ju olla kesine videomäng, kuid seeria kesksele ideele jäi teos üdini truuks – Thief tuli ja läks ilma, et keegi seda märganudki oleks. Eelmisel nädalal levitas mänguseerial põhinevat filmi väntav USA filmistuudio kuulujutte, et Eidos Montreali sügavüstes on küpsemas järgmine Thief, kuid näib, et kõik pole nii, kuis esialgu tundub.

Möödunud nädalal kuulutas Thiefi ekraniseeringu eest vastutav Californias baseeruv filmistuudio Straight Up Films, et Eidos Montreal töötab seeria järgmise mängu kallal, mis lastakse välja paralleelselt filmiga. Kuigi mõistagi pakkus teadaanne ohtralt vett kuulujutuveskitele, ei ole järgmine Thief siiski eriti tõenäoline. Esiteks, seeria eelmine osa sai leige vastuvõtu osaliseks ning Deus Exi näol on Eidos Montreal tähtajatule puhkusele saatnud ka märksa edukamaid mänguseeriaid. Lisaks sellele on stuudiol hetkel töös ka mitu muud projekti, näiteks veel avalikustamata eelmisel aastal rongis lekkinud järg Tomb Raiderile ning Crystal Dynamicsiga kahasse arendatav Tasujate teemaline mäng.

Tundub, et kõlakad järgmisest Thiefist tulid üllatusena ka Eidos Montreali ninamehele David Anfossile endale, kes kuulutas twitteri vahendusel, et küllap oleks nüüd tagumine aeg hakata uue mängu tarvis meeskonda kokku panema ja eelarvet koostama.

Loodetavasti ei tähenda see aga Thiefi seeria lõppu ning sügelevate näppudega meistervaras Garretti lõplikku pensionile saatmist.

Allikas: Eurogamer