fbpx

GTA mänguseeria ja modifikatsioonid on käinud koos pika tee, muutes tihtilugu vanad, aegunud ja unustatud mängud taas mängimisväärseks ja lõbusaks meelelahutuseks. Hiljuti aga võttis mängud loonud Rockstar Gamesi emafirma Take-Two modifikatsioonide osas vastupidise suuna.

Peale Take-Two’lt ametliku kirja saamist suleti lühikeseks ajaks GTA V üksikmänguosas enim kasutatud (ja üle 10 aasta arenduses olnud) modifitseerimisprogramm OpenIV. Sellele tegevusele järgnes loomulikult suur mängurite pahamel, mis päädis interneti kogukondade ühisaktsiooniga, mille tulemusel rikuti GTA V Steami arvustuste keskmine, mis on nüüdseks ülekaalukalt negatiivne. Samuti koguti üle 70 000 allkirja Open IV päästmiseks. Rockstar Gamesi sõnutsi oli Take-Two otsuse taga seisukoht, et OpenIV võimaldab tuua modifikatsioone ka mitmikmängu tarbeks, mis omakorda lubab mängijate ahistamist ning rikub üldist mängukogemust kõigi jaoks.

Kui internet midagi nõuab, peavad suurfirmad alluma. Nii ka sellel korral. Rockstar väljastas möödunud reedel teate oma uutest seisukohtadest modifikatsioonide osas. „Me usume fännide loomingusse ja toetame loojaid, kes väljendavad oma kirge meie mängude vastu.“ Selle avaldusega lubati, et Take-Two ei võta ühtki ametlikku käiku PC modifikatsioonide tegijate vastu, kes järgivad kindlaid reegleid. Modifikatsioonid ei tohi kuidagi mõjutada mitmikmänge ega tuua mängu teisi intellekutaalseid omandeid, sealhulgas Rockstari enda loodut, mille alla liigitub mõned kuud tagasi suletud Red Dead Redemptioni GTA V modifikatsioon.

Allikas: Polygon