fbpx

Nintendo Switch – Jaapani mänguhiiu uusim konsool – ilmus selle aasta märtsikuu 3. päeval. Ometigi oleme kuni tänase päevani pidanud elama osalises teadmatuses selle kohta, mida hakkab pakkuma konsooli tasuline mitmikmänguteenus.

Nüüd on kompanii otsustanud saladuseloori pisut kergitada. Seda, et teenus kasutab mitmikmängu ülesehituseks ning sõpradega suhtlemiseks nutiseadet, on olnud selge juba varem ning selle konkreetsem kasutus jääb hetkelgi veel pisut selgusetuks. Küll aga rääkis Nintendo teenuse hinnast, millal asi ametlikult käima läheb ning sellega kaasnevatest lisaboonustest.

Võrreldes teistel konsoolidel pakutavaga on Nintendo lahendus muidugi tunduvalt limiteeritum, ent samas ka kõvasti odavam – aastane pakett maksab 19,99$, mis on kohalikus valuutas ligikaudu 18€. Teenuse ametlikuks alguseks saab 2018. aasta algus, seniajani saavad kõik soovijad seda tasuta kasutada. Teenuse kasutamiseks on vajalik Nintendo konto olemasolu.

Kõik, kes teenuse eest maksta otsustavad, saavad ligipääsu valitud klassikalistele mängudele (Dr. Mario, Balloon Fight, Super Mario Bros. 3 jt.), millele on lisatud ka netis mängimise võimalus. See asendab Nintendo algse idee, mille kohaselt oleks kasutajatele iga kuu antud vaid üks mäng, mida tolle ajaperioodi ajal mängida.

Ometigi, nagu juba eos eeldada võis, on antud lahendus siiski võrdlemisi kohmetu. Seda illustreerib ilmekalt Hori hiljutine avaldus, mis paljastas nende lisaseadmed juulikuus ilmuvale tulistamismängule Splatoon 2. Tavapäraste mikrofoni omavate kõrvaklappide kasutamiseks on loodud vahelüli, mis näeb ontlik välja ning tundub tarbetult keeruline – taaskord tekib küsimus, miks mitte kasutada kõige jaoks vaid konsooli ennast?

Ametlikku teenust saab esimest korda näha sel suvel. Erinevad teosed, mis lubavad internetis teiste vastu võidelda, on ülimenukas Mario Kart 8 Deluxe, sel kuul ilmuv kaklusmäng ARMS ning kohe-kohe netimängu võimaluse saav NBA Playgrounds.

Allikad: NintendoKotaku