fbpx

Oi näe, jälle üks artikkel Mafia III kohta! Samas, kuna ma juba kõnealuse teose lisapakkide arvustamisega alustasin, tundub igati aus, et kirjutan ka viimase kohta ning tõmban mängule ametlikult kriipsu peale.

Sign of the Times on Hangar 13 viimane katse mängijaid tagasi Lincoln Clay New Bordeaux kahvatutel tänavatel kõndivatesse saabastesse meelitada. Sel korral peab Lincoln rinda pistma veidra kultusega, kes kuidagi märkamatult end Sammy mahapõlenud baaris sisse on seadnud. Pärast tülikate puuküürnikega tegelemist tutvub Lincoln veidra neiuga, kes on sektiliikmete jaoks kahtlustäratavalt huvipakkuv. Sellele järgneb mõnetunnine mürgeldamine mööda New Bordeaux’d, mille vältel saab kummi põletada, sektiliikmete eluküünlaid kustu puhuda ning, uue elemendina, ka L.A. Noire’i etendada.

Minu nägu, kui ma alustasin Sign of the Timesi mängimist.

Nimelt on Lincoln äkitselt otsutanud detektiiviks hakata, mille tulemusena on vahel (ettenähtud kohtades muidugi) võimalik taskust välja võtta enda uhiuus UV-lamp (jah, seesama, millega CSI seriaalis pimedas toas spermaplekke otsitakse) ning ümbruskonda uurida. Kahjuks on tegemist üsna pealiskaudse tegevusega ning üldiselt päädib kogu detektiivitöö sellega, et mängija tammub toas seni ringi, kuni ekraanile tekib nupuikoon, mis lubab mõnda eset või objekti lähemalt uurida. Peale seda, kui kõik vajalikud vaatamist nõudvad asjad on vaadatud, tekib kaardile uus ikoon, mis külastamist nõuab. Kõige selle jooksul tõmmatakse joon alla üpriski pettumustvalmistavale narratiivile, mida ei suuda päästa isegi tavapärased (enam-vähem) kvaliteetsed vahevideod ja peategelast kehastava Alex Hernandeze suurepärane häälnäitlemine.

Minu nägu, kui ma lõpetasin Sign of the Timesi mängimise.

Sign of the Timesi lugu lõppeb välksündmusega, mis nõuab kõigest ühe nupu vajutamist ning minu arvates on see üsnagi sobilik. Tegemist on pettumustvalmistava lõpuga pettumustvalmistavale mängule…