fbpx

Halbade mängude tegemist saab Nintendole harva ette heita, küll on õigustatud aga peavangutus nende suunas siis, kui teemaks tuleb internet ning selle vahendusel mängimine.

Kõnetab viimast probleemi ilmekalt Nintendo märtsikuus ilmunud konsooli Switch kohmetu mitmikmängusüsteem, mis nõuab teiste mängijatega suhtlemisel nutitelefoni kasutamist. Ometigi ei ole kõik nende üritused täielikud ebaõnnestumised olnud – Wii U ja 3DSi peal kasutamiseks loodud omanäoline sotsiaalmeediaplatvorm Miiverse ei pruukinud olla ehk kõige rafineeritum, ent oli siiski pilkupüüdev, meeldejääv ning selle igast virtuaalsest poorist õhkas välja toda ainulaadset Nintendo šarmi, tänu millele Jaapani mänguhiid tänase päevani mängurluse üheks alustalaks on.

Kahjuks leiavad kõik head asjad ühel päeval lõpu – Nintendo teatas, et Miiverse suletakse tänavu 8. novembril, peale mida kaovad seda toetavatest mängudest ja neile pühendatud foorumitest kõik need ägedad käsitsi joonistatud sirgeldused ning tekstimullid, mis mängijale kas kasulikke vihjeid andsid või nende ebaõnnestumist mõnitasid.

Hetkeseisuga kehtib too kuupäev vaid küll Jaapani kohta, ent ülima tõenäosusega lähevad mööda seda rada ka teised piirkonnad.

Allikas: The Verge