fbpx

See, et iga uue konsooliga tuleb kaasa ka grupp inimesi, kes pühendavad enda aja sellele, et masin lahti häkkida ja sellest midagi põnevat leida, on juba iseenesest selge. Hiljuti tehti aga üks üsnagi põnev avastus Nintendo Switchi kohta.

Nimelt avastas yellows8 – SwitchBrew.org lehe üks kasutajatest – et Nintendo märtsikuus ilmunud konsooli sügavustest võib leida faili nimega Flog. Lähemal vaatlusel selgus, et selle nime taga ei peitu miski muu kui 1984. aastal ilmunud Golf ning, mis veelgi veidram, teos on täiesti mängitav, omades lisaks tavapärasele kontrollskeemile ka Joy Conide tuge. Varasemalt on Nintendo väitnud, et koos nende tasulise netipaketiga (hetkel on väljas niinimetatud tasuta testversioon) jõuavad nende mängumasinale ka mitmikmängutoega klassikalised Nintendo Entertainment Systemi mängud, ent kas Golf on nende seas, pole öeldud.

Yellows8 sõnul on teos täiesti mängitav ning tema tegi seda mõlemat kontrollskeemi kasutades. Mängu sisenemiseks kasutati siiski mitteametlikke viise, seega puudub selgus, millistel tingimustel peaks (kui üldse) avanema juurdepääs mängule ka ülejäänud Nintendo Switchi omanikele.

Nintendo ise muidugi situatsiooni kommenteerinud pole.

Allikas: Ars Technica