fbpx

Arvutientusiastidel on tihtipeale eelarvamused nende arvutite kohta, mis ei ole kasutaja poolt käsitsi kokku pandud. Need masinad on enamasti kallimad, nõrgemate komponentidega või mõnel muul põhjusel teistest halvemad.

See oli küll tõsi 5-7 aastat tagasi, kuid tänapäeval võib sellistes komplektarvutites leida põnevaid lahendusi, mida on üpris raske kui mitte võimatu järgi teha, kui arvutit ise kokku panna. Üheks näiteks võib tuua MSI uue mänguritele mõeldud lauaarvutite seeria nimega MSI Infinite Gaming PC. Arvutientusiastidel tekib kindlasti küsimus, mis eristab sellist masinat teistest arvutikomplektidest ning kas see võib olla ise kokku pandud arvutist parem?

Eripärane disain ja kohandatavus

Tegu on vägagi silmapaistva isendiga – esipaneelile on tehtud eraldi piirkond, kus trükiplaadi jälgedes jooksevad RGB tuled, mida saab ka spetsiaalses programmis muuta või sootuks välja lülitada. Korpust saab samuti kohandada enda maitse järgi. Kui tugevdatud klaasist külgpaneel ei meeldi, siis komplektis on olemas ka teine, metallist paneel, mis teeb masina veelgi vaiksemaks ja hoiab ära ka liigse tolmu. Kuigi mõned turul olevad korpused pakuvad küll RGB tuledega esipaneeli, ei tule ükski neist kohe kahe külgpaneeliga.

Näita oma graafikakaarti!

Tänapäeval on väga paljud videokaardid uhke välimusega, kuid enamikes korpustes on näha ainult selle külge. MSI Infinite Gaming korpus tuleb koos spetsiaalse PCIe ribaga, mis võimaldab graafikakaardi emaplaadist eemale panna. See võimaldab kaarti korpusesse vertikaalselt paigutada, mis mitte ainult ei näe palju paremvälja, vaid kaitseb ka emaplaati transpordi käigus ning parandab õhuvoolu. Sellist lahendust pakutakse ka mõne teise korpuste tootja poolt, kuid mitte päris, sest et…

Kolme kambriga korpus?

MSI Infinite Gaming korpus on jaotatud kolmeks osaks – üks emaplaadi, üks videokaardi ja üks toiteploki jaoks. Selline lähenemine on väga kasulik arvuti temperatuurinäitajatele, sest masina olulisematel komponentidel (protsessor, graafikakaart ja toiteplokk) on oma isiklik õhuvool, mida nad ei pea teistega jagama. Mõnikord ei ole jagamine hoolimine! Sellist lähenemist ei kasuta ükski turul olev korpus, mis teeb MSI Infinite Gaming PC koheselt eriliseks.

Kui vaadata lähemalt, on esimeses kambris näha kahte ventilaatoorit mõlemal korpuse küljel – külm õhk alustab liikumist paremalt, jahutab komponente ning läheb koos tekkinud kuuma õhuga vasakult poolt välja.

Kaasaskantav lauaarvuti?

Sõna „kaasaskantav“ võib tihtipeale assotsieeruda sülearvutite või SFF (ingl k – small form factor, e. üliväikese mahuga) lauaarvutitega, kuid kõnealust masinat saab samuti endaga hõlpsalt LAN-õhtule kaasa võtta. Kuigi see ei ole sama kerge nagu tavaline sülearvuti, on tagaküljel olev käepide mugav viis seda ühe käega tõsta. Sellist lahendust pakutakse ka mõnede teiste korpuste tootjate poolt.

Virtuaalreaalsuse huvilistele ka midagi…

Antud masin sobib suurepäraselt mitte ainult tavamängude jaoks, vaid ka virtuaalreaalsusesse sukeldumiseks. Esipaneelil on spetsiaalselt selle tarvis lisatud üks HDMI port, mis võimaldab VR-seadet mugavalt esipaneeliga ühendada. Sellist lähenemist pakuvad ka mõned teised korpuste tootjad, kuid enamasti selline võimalus ikkagi puudub.

Kokkuvõtlikult võib öelda, et viimaste aastate jooksul on arvutitootjad nii mõndagi õppinud. Nimelt pakkudes samu asju, mida saab sõbra või arvutipoe abil ise teha, kuid küsides paarsada eurot rohkem, ei saavuta nad palju. MSI Infinite Gaming PC ei ole küll plahvatuslik fenomen, kuid see on kindlasti samm õiges suunas – pakkuda tarbijale seda, mida tavakorpuste tootjad ei saa.