fbpx

Tänapäeval on sülearvutid muutunud mänguri jaoks väga mõistlikuks valikuks. Nii Nvidia kui ka Intel on näidanud progressi arvutikomponentide energiasäästlikumaks muutmises märkimisväärset. Nvidia Pascal-põhised graafilised kiibid tarbivad õigesti optimeerides vähe energiat ning Inteli Kaby Lake-põhised protsessorid on madalatel taktsagedustel samuti muljetavaldavalt energiasäästlikud. Kõik see viib sülearvutite hüppelise arenguni, mida on hästi näha MSI rüperaalide näitel.

MSI mänguritele mõeldud sülearvutid on jaotatud viite gruppi – GL, GP, GT, GS ja GE. Mille poolest nad erinevad ning millist neist valida?

GL-seeria

Selle seeria arvutid on mõeldud mänguritele, kes naudivad pigem vähemnõudlikke videomänge, näiteks erinevad MOBAd, CS:GO või Hearthstone. Tänapäeval on mängurimasinas pudelikaelaks tihtipeale videokaart, mistõttu on see ka kõige olulisem. GL-seeria sülearvutitest võib leida erineva võimsusega graafilisi kiipe alates 940M-ist kuni GTX 1060-ni. Masinad, kus on kiibid kuni GTX 1050-ni, veavad ilusti välja vähemintensiivseid mänge, kuid GTX 1050 Ti ja eriti GTX 1060 suudavad AAA-mänge juba kõrgetel sätetel täislahutuses mängida.

Meie soovitus: MSI GL72VR 7RFX.

GP-seeria

Antud seeria sülearvutid pakuvad võrreldes GL-seeriaga rohkem andmehoidmisruumi. Samuti on valikus arvuteid, mis omavad RGB-valgustusega klaviatuuri. Videokaardi osas on võimalik valida GTX 1050, GTX 1050 Ti ja GTX 1060 vahel.

Meie soovitus: MSI GP72MVR 7RFX Leopard Pro.

GE-seeria

Kõikides MSI GE-seeria masinates leidub RGB-kontrolliga klaviatuur. Nende sülearvutite korpused on eelmistest võimsamad ning on valmistatud alumiiniumist. Videokaardiks saab valida lisaks eelnevalt mainitutele ka võimsamat GTX 1070-t. Sellega on võimalik mänge 1080p resolutsioonil ka maksimaalsetel sätetel nautida, ületades 100 kaadrit sekundis. Seetõttu on GE-seeria masinates ka võimsam jahutussüsteem, mis võimaldab kõiki komponente võimsamaks üle kiirendada.

Meie soovitus: MSI GE63VR 7RE Raider.

GS-seeria

GS-seeria masinate eripära on nende suurus – tegu on ülimalt õhukeste ja vaiksete masinatega. Rakendades Nvidia Max-Q tehnoloogiat suutis MSI inimesteni tuua kuni 1,8 kg kaaluvad masinad, mille sees võib leida videokaarte alates GTX 1050-st kuni GTX 1070-ni. Max-Q tehnoloogia abil suudavad GS-seeria sülearvutid täiskoormuse all olla ka ülivaiksed, helitugevus ei ületa 42 dB.

Meie soovitus: MSI GS73VR 7RF Stealth Pro.

GT-seeria

Antud seeria masinad on MSI valikus kõige võimsamad. GT-seeria esindajatelt võib leida mehhaanilise klaviatuuri, 4K või 120 Hz ekraani, mitmik-videokaardi või ka GTX 1080-ga rüperaali. GT-seeria masinad on kõikidest kõige kallimad, aga samas ka suurima funktsionaalsuse ja võimsusega. Samas on aga need rüperaalid teistest raskemad ja suuremad, kuna nii võimsate komponentide jahutamine ei ole lihtne tegu.

Meie soovitus: MSI GT73VR 7RF Titan Pro.