fbpx

Hiljuti avalikustasid Nvidia ja Nintendo, et nende koostöö jätkub. Nimelt saavad Nvidia Shieldi (ehk Android TV põhise minikonsooli) omanikud enda mängumasinal Nintendo Gamecube’i ja Wii graafiliselt uuendatud teoseid nautida… Kuid seda vaid Hiinas.

Antud uudis langeb kokku Nvidia Shieldi lansseerimisega Hiinas, mis on maailma üks suurimaid turge. Arvestades, et Nintendo Switchi sees on Nvidia Tegra protsessor, ei ole suurfirmade edaspidine töö ka üllatus. Pigem üllatab fakt, et Nintendo otsustas enda mängud välja lasta kellegi teise konsoolil. Ehk mõjutas toda otsust asjaolu, et Nintendo Switchil pole siiamaani virtuaalkonsooli (ehk mängukompanii eelmiste põlvede konsoolide mängude) tuge.

Kahjuks ei hakka New Super Mario Bros. Wii või The Legend of Zelda: Twilight Princess jooksma otse Shieldi pealt. Tegu on ikkagi voogedastusel põhineva teenusega, nagu seda on ka Sony PS Now. Sellega kaasneb suur sõltuvus mängija internetiühendusest ning ka serverite paigutusest, ehk nauditavus hakkab sõltuma rohkem tehnilistest faktoritest (nagu sisendlatents jm) kui mängu kvaliteedist.

Võib loota, et see samm on esimene paljudest, mis toob Nintendo vanad hittmängud lõpuks ka Nintendo Switchile.

Allikas: ArsTechnica