fbpx

Maailma üks olulisim tehnoloogiamess CES ei tutvusta meile ühtki uut videomängu, küll aga näitab, kuidas me neid lähitulevikus tarbima hakkame. Las Vegases toimunud tehnikahuviliste märg unenägu on selleks korraks läbi, mis annab meile ideaalse võimaluse tõmmata ette mänguriprillid ning vaadata läbi nende vastu kõigile olulisematele avaldatud uudistele.

 

Uus virtuaalreaalsus – HTC Vive Pro

Ma ei suuda kuidagi unustada oma esimest korda. Lisaks sellele ei lähe meelest hetk, kui sisenesin esmakordselt Oculus Rifti vahendusel virtuaalreaalsusesse. Valve ja HTC tutvustasid ühistööna valminud HTC Vive uusversiooni, mis (nagu nimigi ütleb) on mõeldud neile kõige suurematele fännidele. Vive Pro ekraan omab võrreldes eelkäijaga koguni 78% suuremat punktitihedust ning 2880×1600 resolutsiooniga AMOLED ekraani kasutamine on esmamuljete järgi meeliülendav kogemus.

Ühe silma kohta teeb see 1400 x 1600 punkti ehk 615 punkti tolli kohta. Peakattel on ka kaks mikrofoni ning sama arv esikaameraid, tänu millele hakkame loodetavasti rohkem nägema liitreaalsuse lahendusi ja ma ei pea enam mängides oma kassile peale astuma. Uus VR-seade tuleb ka uute majakatega, mida saab korraga kasutada kuni 4 tükki. See lubab mängida suuremal alal, mis pakub ilmselt suuremaid võimalusi just virtuaalreaalsusarkaadidele. Minu elutoas mängimist need ilmselt väga ei muuda.

Suuremast resolutsioonist vast olulisem on tutvustatud lisa, mis lõpuks ometi lubab lahti öelda tüütust juhtmest, mille taha pidevalt virtuaalseid kolle tappes komistan. Jah, teised ettevõtted on taolisi lahendusi juba varem esitlenud, kuid HTC näidatud Wireless Adapter lubab ideaalilähedast vahetut mängukogemust. Adapter kasutab Inteli arendatud WiGig tehnoloogiat ning töötab akude peal. Lisaks HTC Vive Prole saab juhtmetest vabaneda ka tavalise Vive’i kasutaja.

HTC ei avalikustanud Vive Pro hinda ega ilmumiskuupäeva, sama lugu on ka juhtmevaba adapteri puhul.

Retro on uus must – Hyperkin pihukonsoolid

Nintendo retrokonsoolide edu pole ilmselt kellelegi märkamatuks jäänud, seega pole imestada, kui järjest enam ettevõteid soovib antud pirukast oma tükki hammustada. Hyperkin on loonud pihukonsooli, mille võib vabalt segamini ajada 1996. aastal müügile tulnud Game Boy Pocketiga. See on ka eesmärk! Ultra GB mängib just neist samu mänge. CESil demonstreeritud eksemplar omas sinist ekraani, kuid Hyperkini sõnul saab hakata müügiversioonil vahetama ekraanivärve RGB ratta abil. Tüütult tühjaks saavad patareid on asendatud USB-C laadimisauguga.

Super Famicomi ja SNESi kassetidelt eemaldab tolmu SupaBoy SFC, mis hakkab võimaldama eelpool nimetatud mänge pihukonsoolil mängida. Kassettide regioonilukud eemaldab NTSC/PAL lüliti, samuti saab vahetada 4,3 tollisel ekraanil pildi kuvasuhteid, vastavalt 16:9 või 4:3. Lubatakse, et laadimata jätkub mängurõõmu kuni 10 tunniks.

Razer: „Me kuulsime, et sulle meeldivad telefonid ja sülearvutid

„Seega me tegime sinu telefonist sülearvuti ja su sülearvutist telefoni.“ Või kuidas panna Razeri esitletud Linda MTV kultusseriaali „Pimp My Ride“ konteksti? Igal juhul näitas Razer CES-il liidest, millesse saab ühendada varasemalt väljakuulutatud mobiiltelefoni, et muuta see nii sülearvutiks kui puutetundlikuks hiireks. Kas selline kooslus kunagi ka poodidesse jõuab või kui edukaks see seal saab olema, näitab aeg.

Mul on suurem kui sul – Nvidia uued mängurimonitorid

Nvidia (kes lõi käed Asuse, Aceri ja HP-ga) esitles mänguritele suunatud 65″ ekraane, mis omasid ulmelist 4K resolutsiooni ja 120Hz kaadrisagedust. Kui paljudel võib tekkida küsimus, kellele ja milleks, siis minul asenduvad need hüüatustega „Nüüd!“ ja „Kohe!“ Sarnaselt teistele suud vesistama ajavatele tehnoloogilistele uuendustele pole teada antud ekraanide täpset ilmumiskuupäeva ega ka – mis ilmselt kõige olulisem – hinda.

Miks SSD kettad siiani RGB-jumala puudutuseta on jäänud?

RGB siin ja RGB seal, RGB iga nurga peal! Seda vähemalt lauaarvutite puhul. Kui kellelgi on küsimus, miks peaks muutmälu olema RGB värvilahendusega, siis nüüd ei vaja see enam vastust. Pinnale on kerkinud uus, palju olulisem: miks peaks SSD kettad olema RGB lahendusega? HyperX-i see ei kohuta, sest esitleti just eelpool nimetatut. Kettad tulevad kuni 1 TB mäluga.

Mis on mu toiteploki piiriks, et see veel toiteplokk oleks? Corsair AX1600

Ühendriikides on toiteplokkidel piirang, kui võimsad nad tohivad olla. Just selle piirangu lõppu mahutas Corsair oma AX1600 toiteploki, mis, nagu nimigi ütleb, on 1600 vatine. Võrdluseks võib tuua, et näiteks üks 1080Ti graafikakaart võtab mängides voolu umbes 230 vatti.