fbpx

Möödunud nädalal raporteeris Kotaku, et kuulujuttude kohaselt ei jõua BioWare’i ulmemärul Anthem kohale 2018. aasta pühadehooajal, nagu algselt lubatud. Nüüd on kõlakatest saanud fakt – Anthem on lükatud 2019. aasta esimesse veerandisse.

EA finantsjuht Blake Jorgensen väitis The Wall Street Journalile antud intervjuus, et Anthemi väljalaskeaja muudatuse näol ei ole tegu mängu edasilükkamisega, olenemata asjaolust, et teos ilmub hiljem, kui esialgu plaanitud. Kindlasti soovib EA turule tuua midagi uudset ja kvaliteetset, eriti pärast firma mainele laastavalt mõjunud Star Wars: Battlefront II fiaskot eelmise aasta lõpus. Anthem on märgilise tähtsusega ka arendaja BioWare’i jaoks, kelle eelmise mängu Mass Effect: Andromeda müügiedu ei vastanud EA ootustele.

Jorgenseni sõnul peituvad aga Anthemi edasilükkamise taga muud põhjused. Väidetavalt plaanib EA pühadehooajal turule tulla järgmise Battlefieldi mänguga ning stuudio ei soovi lasta samas ajavahemikus välja kahte suurekaliibrilist teost. Nii üritatakse vältida 2016. aasta vigade kordamist, mil EA avaldas samas ajaaknas Battlefield 1 ja Titanfall 2. Kui esimene neist müüs hästi, siis teine oli stuudio jaoks läbikukkumine.

Anthemit peame seega ootama arvatust kauem. Küll aga tasub silmad-kõrvad lahti hoida uudiste kohta Battlefieldi rindelt.

Allikad: Kotaku, Destructoid