fbpx

Juba sel nädalavahetusel leiab Tartus, Ülikooli arvutiteaduse instituudis aset APT GameGeneratori poolt korraldatav Global Game Jam 2018, ehk järjekordne mänguarendusmaraton, mis kestab tervelt kolm päeva.

Selle aja jooksul peavad mitmeliikmelised meeskonnad valmis saama enda arvutimängu prototüübi, millele viskavad seejärel pilgu peale žüriiliikmed. Parimad tööd saavad otseloomulikult ka autasustatud.

Nädalavahetus tuleb pikk ning kütust on vaja!

Global Game Jam on rahvusvaheline üritus, mis toimub samaaegselt kümnetes erinevates riikides ja sadades erinevates linnades. Peakorraldaja Marko Korbun kirjeldab sündmust nõnda: „Korraldame sarnaseid üritusi juba mõned aastad ning selle tulemusena on tekkinud üksteist toetav kogukond mänguarenduse huvilistest. Loodame lähiaastatel näha hobiarendajatest ettevõtjaid, sest eelkõige Soome kogemusele tuginedes on mängude tootmine kiiresti kasvav majandusharu.“

Üritus on kõikidele tasuta ning osalejatel ei pea olema mänguarenduse vallas eelnevat kogemust. Seega, kui peakolus vurab ringi mõni põnev idee, tasub kindlasti kohale minna!

Rohkem infot võib leida ürituse Facebooki lehelt.

Fotode autor: Kristel Sergo