fbpx

Eelmine aasta kuulus totaalselt battle royale mängudele. Kõigepealt tuli ja plahvatas PlayerUnknown’s Battlegrounds, seejärel otsustas Epic Games, et nende koostööd nõudev zombimäng Fortnite vajaks samuti toda ägedat mängulaadi.

Viimase kasuks rääkis muidugi ka asjaolu, et mõistetavat nime kandev Fortnite Battle Royale on mängitav täiesti tasuta, ent PUBG maksab nii Steamis kui ka Xbox One’i peal pisut alla 30€. Seega pole ka üllatav, et oleme jõudnud punkti, kus Epic Games meid postuumsest rekordipurustamisest teavitas – möödunud pühapäeval mängis teost korraga tervelt 3,4 miljonit kasutajat, mille tõttu serverid koormusele vastu ei pidanud ning mängimises esines  paljude nende eelnimetatud mängurite jaoks korralikus koguses tõrkeid.

PlayerUnknown’s Battlegroundsi suurim rekord PC peal jääb pisut üle 3,2 miljoni samaaegse kasutaja juurde. Xbox One’i mängijatenumbreid selliselt kahjuks välja toodud pole, küll aga suutis toogi platvorm vaid lühikese ajaga 3 miljoni mänguri südamesse (ja plaadilugejasse/kõvakettale )jõuda. Epic Gamesi Fortnite Battle Royale on tasuta saadaval nii PC, PS4 kui ka Xbox One’i peal ning seega võime üpriski julgelt väita, et see muljetavaldav number esindab kõigi kolme platvormi kasutajate summat.

Siiski on tegemist äärmiselt muljetavaldava saavutusega – vaid mõni kuu tagasi oli nende kõrgeim kasutajarekord kõigest 60 000.

Fortnite Battle Royale oli PUBGi tegijatele juba varemgi pinnuks silmas, ent nüüd on nende kõrgeim koht battle royale mängude künkal rohkem ohus kui kunagi varem – Epic Games on näidanud oma pühendumist kõnealusele teosele, visates üle parda kõik, mis nende tähelepanu vähemalgi määral põhja võiks vedada…

Allikas: Epic Games