fbpx

Eelmise aasta lõpumeetritel kirjutasin sellest, kuidas Nintendo Switch on kõigest 9 kuuga suutnud ületada 10 miljoni müüdud mängumasina piiri. Muidugi sai tõstatatud ka küsimus, et kui kaua läeb aega, jõudmaks mööda Nintendo eelmisest konsoolist, milleks on Wii U.

Pakkusin umbropsu, et esimeseks sünnipäevaks on Switch enda eelkäijale koti pähe tõmmanud, et Wii U elu jooksul müüdud 13, 6 miljonit eksemplari jäävad ka edasipidi kompanii ebaõnnestunumate finantsiliste eksperimentide tabelis ilutsema ning et Nintendo Switch jätkab seda võidukäiku, millel ta hetkel vapralt sammub. Tuleb välja, et olin liigselt pessimistlik – nimelt vajas Nintendo vaid ühte lisakuud, et koondtulemuseks saada 14,86 miljonit müüdud Switchi!

Lihtsalt märkuseks – Wii U oli turul 5 aastat.

Aga Switch ei olnud ainus asi, mis raha Nintendo õuele tõi ning muljetavaldavaid numbreid näitas. Taaskord hiilgas müügieduga üks masina parimatest paladest, Super Mario Odyssey, mida on praeguseks hetkeks müüdud tervelt 9,07 miljonit eksemplari. Sellest tulenevalt on Odyssey praegu n-ö rekordigraafikus, et saada enimmüüduimaks 3D Mario mänguks läbi aegade (hetkel on selleks Super Mario Galaxy, mida oli eelmise aasta märtsi seisuga müüdud 12,75 miljonit).

Samuti ei ole Wii U täiesti surnud – paljud tema mängud elavad Nintendo Switchi peal edasi.

Allikas: VG24/7