fbpx

Oma viimases igakuises blogipostituses, milles avaldatakse need mängud, mis PlayStation Plus tellijatele tasuta jagatakse, avaldas Sony ühe tähtsa seiga.

Nimelt lõpetatakse 12 kuu pärast, 2019. aasta märtsis, PlayStation 3 ja PlayStation Vita konsoolidele mängude jagamine. PS Plus teenuse üheks eripäraks on olnud asjaolu, et igal kuul jagatakse iga Sony konsooli omanikele umbes-täpselt 2 mängu, ent tuleva aasta kevadest alates keskendutakse vaid praeguse põlvkonna masinale, PlayStation 4-le. Tõenäoliselt ka põhjusega, sest PS3 ja (eriti just) PS Vita näol on nüüdseks tegemist ajale pisut jalgu jäävate masinatega, millele uusi mänge ei toodeta (ning sellest tulenevalt kasutajabaas ei suurene).

Vahemärkus – aastal 2012 arvasime PlayStation Vita konsooli kohta nii:

Antud uudis ei mõjuta juba allalaetud mänge ega ka neid, mis järgmise 12 kuu jooksul PS Plusi teenuse kaudu saadavale jõuavad. Küll aga tasub meeles hoida, et ligipääs teenuse kauda saadud teostele püsib vaid niikaua, kuniks kestab ka PS Plusi tellimus.

Seda, kas suurenev tähelepanu PlayStation 4 platvormi suunas tähendab ka suuremat hulka tasuta mänge, Sony ei avaldanud. Tõenäoliselt mitte, ent loota ju võib…

TÄIENDUS: Sony esindaja on andnud Polygonile teada, et peale PS3 ja PS Vita mängude kadumist, jätkatakse PlayStation 4 mängude jagamist senise plaani järgi, ehk kahekaupa.

Allikad: PlayStation Blog, Polygon