fbpx

Kui eelmisel aastal saime rääkida sellest, kuidas PlayerUnknown’s Battlegrounds kõikvõimalikke edetabeleid ja muud säärast domineerib, siis tänavu on Fortnite kindla käega troonil istuvat PUBGi toginud, ta sealt maha lükanud ning ise kõrgeimal pjedestaaliastmel koha sisse võtnud. Ilmselgelt on järgmiseks sammuks mobiiliversioon, mis konkurendist tunduvalt ambitsioonikam tundub.

Epic Games andis teada, et arendab Fortnite Battle Royale mobiiliversiooni, mis juba järgmisel nädalal piiratud kujul iOSi peale jõuab. Androidi tugi saabub mõne kuu pärast. Mis muudab aga teose huvitavaks, on asjaolu, et tegemist on täpselt selle sama mänguga, mis teistelgi platvormidel leidub ning Epic Games planeerib lasta kõikide mängumasinate omanikel ristvõrgus mängida (välja arvatud Xbox, sest Sony on teose partner ning me kõik teame, kuidas neile ei meeldi, kui PlayStation ja Xbox kokku saavad).

Algselt oli Fortnite tavaline zombisid pungil ellujäämismäng, ent peale PUBGi meeletut populaarsust otsustas Epic Games ka enda teosesse battle royale mängulaadi lisada. Nüüdseks on too mängulaad teosega sünonüümne ning ellujäämisosis on ilmselgelt teisejärguline. Samuti on stuudio fookus ilmselgelt just kõnealusel teosel.

TÄIENDUS: Algselt kirjutasime, et ristvõrgus mängimine toimub vaid Sony konsooliga, ent nüüd teatas Epic Games, et sama juhtub ka Microsofti masinaga. Ainus asi, mis ei muutu, on see, et PlayStation 4 ja Xbox One’i mängijad omavahel ei kohtu.

Allikas: Epic Games