fbpx

Ameerika Ühendriikide president Donald Trump kohtus 8. märtsil mängutööstuse esindajatega, et arutada videomängudes kujutatava vägivalla negatiivse mõju üle. Illustreerimaks oma seisukohti mängude vägivaldsuse kohta, näitas Trump kohalolijatele järgmist videot:

Tegu on erinevatest YouTube’i klippidest kokku lõigatud videoga, milles on kohati näha ka sisuloojate vesimärke. Klipis on kasutatud katkendeid mitmetest märulirohketest mängudest, nagu Call of DutySniper Elite 4Wolfenstein ja Fallout 4. Väidetavate Trumpi ja Putini administratsioonide sidemete valguses on irooniline, et videos on esindatud ka klipp Call of Duty: Modern Warfare 2 kurikuulsast missioonist „No Russian“, milles venelaste ridadesse imbunud CIA agent võtab osa Moskva lennujaamale korraldatavast terrorirünnakust.

Trumpiga kohtusid mitmed mängutööstuse võtmefiguurid: kohal olid Entertainment Software Associationi juht Michael Gallagher, Bethesedat omava meediakorporatsiooni ZeniMax tegevjuht Robert Altman ja Take-Two tegevjuht Strauss Zelnick. Osalejate väidetel ei jõutud kohtumisel põhjapanevate järeldusteni ja mängutööstuse esindajatele jäi mulje, et tegu on Ühendriikide valitsuse üritusega juhtida kõrvale tähelepanu USA-s hiljuti uuenenud intensiivsusega lahvatanud tulirelvade kättesaadavust käsitlevalt debatilt.

Väidetavalt ei arutatud kohtumise jooksul videomängude levitamise ja kättesaadavuse legaalset piiramist. Mängutööstuse esindajad rõhutasid, et mängude ja vägivalla vahel ei ole leitud otseseid seoseid ja selgitasid juba kasutusel olevaid mehhanisme, mis aitavad tarbijatel valida neile kõige sobivamaid meelelahutustooteid. Kokkusaamisel osalenute sõnul osales president kohtumisel avatud meelega ja ei nõudnud mängutööstuse esindajatelt olulisi muutusi mängude sisu, levitamise viiside ja müügimeetodite osas.

Allikas: VG24/7