fbpx

Maailma parim Donkey Kong mängija Billy Mitchell on hiljuti olnud väga negatiivse tähelepanu keskel. Kõik see kulmineerus hetkel, mil videomängurekordite haldaja Twin Galaxies teatas, et Billy tulemused tühistatakse ning ta on nende edetabelitest igaveseks eemaldatud.

Kõik sai alguse jaanuaris, kui youtuber ja endine speedrunnerite kommuuni liige Apollo Legend postitas video tuntud rekordipüstitaja Todd Rogersi kohta. Ta tõi välja asitõendeid mitte kõigest Rogersi sohitegemisest, aga ka Twin Galaxies organisatsioonisisesest korruptsioonist. Video pälvis palju tähelepanu ning tänu sellele tühistati Rogersi rekordid Twin Galaxies edetabelitest. Apollo oli tehtud töö üle õnnelik, kuid tal oli juba järgmine sohitegija sihikul – Billy Mitchell.

Mitchell on tuntud Donkey Kongi rekordipüstitaja, kandes tiitlit „The King of Kong“. Videomängufännide seas on ta veel tuntud ka kui erinevate arkaadmängude ekspert, olles üles astunud mitmes dokumentaalfilmis antud teoste kohta. Tänu oma kuulsusele on Kongi Kuningal olemas ka enda tšillikastme bränd.

Apollo Legend tegi tema kohta video, tuues välja asitõendid, mis panid Billy tulemuste legitiimsuse küsimärgi alla. Lisaks sellele näitas Apollo, et Mitchell olevat olnud ka n-ö Twin Galaxies sisemise ringi liige.

Apollo video sai taaskord ohtralt tähelepanu, kuid ta ei piirdunud sellega. Mees olevat läinud kohale ühele Mitchelli korraldatud üritusele, kandes Billy kostüümi. Kuna aga kaks kuningat troonile ei mahu, levisid kuulujutud, et Mitchell asus Apollot kohtuga ähvardama. Nüüdseks on Twin Galaxies avalikustanud, et Billy tulemused on tühistatud ja et ta pole enam nende kommuunis oodatud.

Kuigi tegemist võis olla ühe ikoonilise mänguriga, on Mitchelli eemaldamine igati positiivne samm. Twin Galaxies on viimaste kuude jooksul üritanud elimineerida enda kommuunisisest korruptsiooni, keelustades sel aastal juba kaks ülituntud rekordipüstitajat. Samuti on hakatud rohkem tähelepanu pöörama rekorditele, kindlustades seda, et maailmakuulsa tiitli saavad ainult need, kes seda väärivad.

Ära aga piparda kõige selle üle, Billy – tee seda pigem enda tšillikastet valmistades.

Allikas: Twin Galaxies